avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

Dupa ce ca nu am primit preaviz pentru disponibilizare,fiind in concediu medical legal sunt informata telefonic de un alt angajat al firmei ca am preaviz cu 10 zile in urma fata de data la care m-a anuntat, acum patroana firmei ma cheama sa fac cerere de incheerea contractului de munca cu acordul ambelor parti. Oare de ce cand mie mmi s-a spus ca face disponibilizare. Cum ar fi corect sa mi se incheie cartea de munca ? cu disponibilizare cum a spus la inceput sau cu acordul ambelor parti cum spune acum?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 18 Martie 2011
Daca veti semna desfacerea CIM cu acordul partilor, nu veti beneficia de indemnizatia de somaj.
Daca v-a desfacut CIM in perioada concediului medical, puteti ataca decizia in instanta in termen de 30 de zile.
Vaq recomand sa angajati un avocat. ;)
angelica3525 a scris:

Dupa ce ca nu am primit preaviz pentru disponibilizare,fiind in concediu medical legal sunt informata telefonic de un alt angajat al firmei ca am preaviz cu 10 zile in urma fata de data la care m-a anuntat, acum patroana firmei ma cheama sa fac cerere de incheerea contractului de munca cu acordul ambelor parti. Oare de ce cand mie mmi s-a spus ca face disponibilizare. Cum ar fi corect sa mi se incheie cartea de munca ? cu disponibilizare cum a spus la inceput sau cu acordul ambelor parti cum spune acum?

Daca ati primiti instiintare ca veti fi disponibilizata , atunci c.i.m. va inceta in baza art.65 alin.1 C.mun.

Daca nu ati primit o asemenea instiintare, atunci raportul de munca poate inceta : de drept, cu acordul partilor sau prin vointa unilaterala a uneia dintre parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz concret incetare c.i.m. nashu1111 nashu1111 In primul rand buna ziua si bine v-am gasit. De cateva saptamani ma lovesc tot mai mult si mai tare de nesimtirea unor angajatori: mi-am depus cererea de ... (vezi toată discuția)
Demisie Monalisa72 Monalisa72 Buna Avand o funcție manager preavizul legal este de 45 de zile. Prejudiciul adus firmei este de 2 lei (o fisa de cafea) .Seful meu sunand la avocatul ... (vezi toată discuția)
Demisie alexuta02 alexuta02 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati daca puteti! Am lucrat intr un bar 4 lunii de zile, pe parcurs mi s a ivit altundeva unde imi convine mai mult. Insa patroana ... (vezi toată discuția)