avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CREDITUL PRIMA CASA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CREDITUL PRIMA CASA

Buna ziua. Am sa intru direct in subiect pt ca sunt foarte interesata sa aflu raspuns la intrebarile mele cat mai curand.
Vreau sa fac un credit prin programul "Prima casa".Datorita faptului ca nu am vechime pe cartea de munca sa pot contracta un astfel de credit,mama mea a fost de acord sa faca pe numele ei. In primul rand as vrea sa stiu ce inceasmna concret acest program "Prima casa" si mai exista o problema,mamei mele la banca i s-a spus ca daca ea contracteaza un astfel de imprumut tatal meu va avea aceleasi drepturi ca si ea.Aici intervine problema,parintii mei nu sunt divortati dar lucrurile intre ei nu stau prea bine.Tatal meu nu contribuie cu absolut nimic la bunastarea familie.Dat fiind faptul ca eu o sa plateasc ratele pentru aceasta casa,daca ni se va aproba imprumutul,eu nu sunt de acord ca el sa fie proprietar cu drepturi depline,cu toate ca nu va contribui cu nimic la aceasta achizitie.Se poate face ceva in sensul acesta??? Sau dupa achizitionare,in conditiile in care casa va fi cumparata prin acest program in care mama este titular,se pot face acte pe numele meu?Daca da,cum se paote face acest lucru??
Va multumesc anticipat!
P.S. Va rog sa imi raspundeti la aceste intrebari cu toate ca la momentul actual nu mai sunt fonduri sufieciente pentru contractarea acestor gen de imprumuturi,si din cate am inteles acest program "Prima casa" a fost sistat.va multumesc
Cel mai recent răspuns: a.m.s. , utilizator 18:34, 18 Martie 2011
pentru contractarea unui credit prin programul "Prima casa" se cer anumite conditii. mama dv. se incadreaza? daca da, fiind casatorita, casa intr-adevar o sa fie proprietatea ei si a tatalui dv. daca totusi casa va fi cumparata pe numele lor, aceste imobile cumparate prin programul "Prima casa" au interdictii de instrainare - daca va ganditi ca sa o cumparati la randul dv de la parinti. ca actele sa poata fi pe numele dv, trebuie ca dv sa va incadrati in conditiile impuse de acest program, parintii dv puteau garanta cu dv imprumutul, dar ati spus ca nu va incadrati. mai cereti la banca lamuriri si la un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vroiam sa va intreb cum se poate afla daca o alta ... RoxanaGeaninaRosu RoxanaGeaninaRosu buna ziua, vroiam sa va intreb cum se poate afla daca o alta persoana a facut imprumut bancar pe numele meu? mentionez ca locuiesc de aproximativ doi ani de ... (vezi toată discuția)
Divort - drepturile copiilor majori IoanaPM IoanaPM Buna ziua. Am o problema, sper ca ma poate ajuta cineva. Parintii mei sunt in divort, eu am 23 ani, sora mea 19 inca este la liceu si fratele meu 11. M-am ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa naiade naiade Buna ziua, Nu stiu daca am ales corect rubrica, dar sunt interesat de obtinerea unui credit prin programul prima casa. Problema mea este urmatoarea: - ... (vezi toată discuția)