Nu stiu daca am ales corect rubrica, dar sunt interesat de obtinerea unui credit prin programul prima casa. Problema mea este urmatoarea:
- mentionez ca sunt in posesia unui contract de donatie a unei unei garsoniere, donata de catre parintii mei dintre care tatal a decedat in 2007. In contract este stipulat ca parintii mei isi rezerva dreptul de habitatie viagera asupra intregului imobil, intrarea de drept in posesia imobilului s-a facut in ziua autentificarii contractului de donatie, iar intrarea de fapt in posesie la incetarea din viata a ambilor parinti. Mentioanez ca mama nu vrea sa instraineze (sa vanda) garsoniera pana la incetarea ei din viata.
In aceste conditii pot sa obtin acest impumut de la banca? Mentioneze ca sunt casatorit si in curand o sa am un copil.
Va multumesc si astept un raspuns cat mai curand posibil.
Mai revin cu o intrebare. Sotia mea ar putea solicita imprumutul? Suntem de putin timp casatoriti, din 4 iulie 2009.
Nu puteti in aceste conditii deoarece ati dobandit proprietatea acelei garsoniere prin intermediul actului de donatie, iar una dintre conditiile in care puteti obtine acel credit este sa nu fi detinut vreodata o locuinta pe numele dvs sau sa nu fi avut vreun credit ipotecar.
Donatie
koko78
Sotia mea aprimit o garsoniera sub forma de donatie de la fratele ei.ulterior a luat o suma de bani imprumut,suma pe care a girat-o cu garsoniera(act ... (vezi toată discuția)