avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 18
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 18

Tata a decedat in 2009,la varsta de 77ani,acum eu mama si frate-mi vrem sa facem acte pe casa construita de el in 1948,si pe terenul mostenit de tata de la bunicu.Functionarii primariei mi-au spus ca nu pot sa-mi dea titlul de propietar pe numele tatalui meu deoarece in1991 tata cu ceilalti 6 frati au facut o cerere comuna pentru recuperarea averii,si au primit o adeverinta pe care sunt trecuti toti fratii.Cum pot sa-mi fac acte pe ceace-i apartine tatalui meu? Se mai poate face acum in 2011 cerere separat pentru fiecare frate ?
Cel mai recent răspuns: aiurelu36 , utilizator 23:48, 18 Martie 2011
Daca fratii au facut cerere comuna, obligatoriu vor fi inscrisi toti in titlul de proprietate (nu inteleg de ce acest titlu nu a fost eliberat pana acum:(), urmand ca apoi sa se faca iesirea din indiviziune.
Daca, totusi, in 1991 fratii nu au formulat cerere in comun si pentru curtea in care se afla casa ci doar pentru terenul din camp, ar mai exista o varianta: Ordinul Prefectului in baza art. 23 din legea 18/1991. Pentru emitere, se depune la primarie un dosar care va contine:
- cerere;
- certificat de mostenitor de pe urma tatalui dvs,
- acte stare civila pentru mostenitorii tatalui dvs;
- extras registru agricol 1986-1990 si registru cadastral 1990 pentru pozitia aferenta imobilului (de la primarie);
- istoric de rol fiscal (de la primarie);
- schita cadastrala a casei si curtii, efectuata de un expert autorizat;
- declaratii din partea vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, in cazul in care suprafata curtii, rezultata din masuratori, este mai mare decat cea din registre.
Succes!
multumesc ,sunt din jud PH unde merge foarte greu cu titlurile de propietate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - titlu de propietate pe casa parinteasca mihai_bebi mihai_bebi Cum se face titlu de propietate pe casa parinteasca daca doi din frati au decedat ,casa este construita prin anii 1930 -1935 in comuna Margineni-Nt? (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme iulia.dragomir iulia.dragomir Am in familie un caz de succesiune mai complicat si as dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezolvarea acestei probleme. Pe scurt, bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Loc de casa cumparat cu chitanta de mana liviu777 liviu777 prin anul 1960 bunicul meu a cumparat un teren pt a construi o casa, iar ulterior a mai construit si a 2 casa pe acest teren, ambii bunici au decedat ultimul ... (vezi toată discuția)