avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire - titlu de propietate pe casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire - titlu de propietate pe casa parinteasca

Cum se face titlu de propietate pe casa parinteasca daca doi din frati au decedat ,casa este construita prin anii 1930 -1935 in comuna Margineni-Nt?
Cel mai recent răspuns: mihai_bebi , utilizator 10:49, 4 Mai 2011
Act de proprietate pentru curte aveti?
In masura in care gasiti la primarie urmatoarele acte, v-as sugera procedura Ordinului Prefectului, conform art. 23 din legea 18/1991 (constatarea dreptului de proprietate pe cale administrativa), cu mentiunea ca actul va iesi pe numele posesorului imobilului la nivelul anului 1990. Dosarul se depune la primarie si contine:
- cerere (fie a posesorului imobilului din anul 1990, fie a succesorilor acestuia);
- extras registru agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 pentru pozitia de rol aferenta imobilului (de la primarie);
- istoric de rol fiscal pentru imobil (de la primarie);
- schita cadastrala pentru casa si curte, executata de un expert autorizat;
- acte stare civila solicitant si certificat mostenitor (daca este cazul);
- declaratii vecini cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, daca suprafata din masuratori este mai mare decat cea din evidentele primariei;
Succes!
Multumesc mult pentru raspunsul prompt si la obiect. Acum merg la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prfectului ragalian ragalian am cumparat casa cu gradina (20 arii) inainte de 1989 si conform legilor vremiii proprietarul terenului era statul roman mi sa spus de Ordinul Prefectului! ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren de langa casa cumparata in1980 PIRI PIRI Parintii mei au cumparat o casa in Bistrita in 1980. Terenul de sub casa este intabulat dar curtea si gradina nu sunt.Daca se poate sa ma indrumati care este ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului??? julius.jr julius.jr in conditiile enumerate mai jos se mai poate emite ord. prefect?? 1-casa construita in 1965,fara acte dar cu acord parinti, cu perete comun cu casa ... (vezi toată discuția)