avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exercitare functie in afara fisei postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exercitare functie in afara fisei postului

Buna ziua,

Intrebarea mea este urmatoarea: ce se poate face in conditiile in care un angajator iti da sarcini corespunzatoare unei functii superioare, iti si plateste formare profesionala in acest sens, insa pe fisa postului trece o functie inferioara. Exista dovezi, acte semnate de angajat din care reiese ca a desfasurat activitatea corespunzatoare altei functii decat in fisa.
Este legal? Stiu ca sunt nenumarate cazurile in care angajatul are o functie in acte, dar faptic desfasoara alta activitate.
Insa nu gasesc a fi un fapt legal, altfel nu s-ar mai justifica existenta unei fise de post. Presupun ca oricum ITM-ul ar avea "ceva activitate" de facut in cazuri ca acestea...Nu am experienta pe dreptul muncii.
Imi puteti da cateva sfaturi? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAYANA_Only , utilizator 10:07, 19 Martie 2011
Dupa parerea mea angajatorul cu o plata mica poate exploata pe cineva pentr-o plata mai mare (cu studii superioare). Nu este legal in fisa postului tu esti muncitor dar de fapt tu prestezi munca de inginer sau chiar de director, unde in grila de salarizare se plateste mai mult..Deci este o exploatare a celui in cauza, ce legea nu permite. Reclamati la ITM.
Succes ;)
Dupa cum spuneam, ma gandeam ca ITM-ul ar putea face putina curatenie intr-un caz ca acesta :). Dar in instanta? Ce parere aveti? Sunt sanse sa se mearga si pe instanta? Sau doar sesizare la ITM ?
Depuneti o sesizare la ITM ... in instanta nu cred ca exista sanse , poate doar sa se constate o neconcordanta intre fisa postului si activitatea efectiv desfasurata de dvs.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri legale TheoMe TheoMe Ce masuri legale se pot lua asupra unei persoane care are functia de psiholog dar nu are cometenta necesara pentru a exercita aceasta functie? Ramane la ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca. Florentinian Florentinian Buna seara! As avea nevoie de o lamurire intr-o speta. la angajare, pe contractul individual de munca este mentionat pe langa felul muncii, atributiile ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si angajat mariadana mariadana Daca asociatul este angajat la propria firma, pe post ce necesita studii superioare, dar societatea poate sa suporte doar salariul minim pe economie( soc. ... (vezi toată discuția)