avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine pe cine??? Recuzare!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine pe cine??? Recuzare!


Dosar penal ajuns la Curte de apel , presedinte si judecator.
Plangere a inculpatului din dosarul susmentionat impotriva procurorului ,ajunsa la Curtea de Apel in acelasi timp (6 zile diferenta ) si acelasi judecator instrumenteaza si cazul procurorului .
Cum se procedeaza la recuzare?


Cel mai recent răspuns: marianaragalie , utilizator 17:47, 18 Martie 2011
se depune cerere de recuzare..dar , dupa parerea me anu aveti sanse
Recuzarea este o procedura prin care partile pot sa ceara printr-o cerere sau si verbal in cadrul sedintei de judecata ,recuzarea -inlocuirea unui judecator sau grefier avand motivare.Cerereea se judeca separat si sunt 2 solutii fie admitere fie respingere.
Eu nu am sanse.
Dar judecatorul nu trebuia sa se abtina, intrucat este arbitru in doua dosare in care odata aceiasi persoana este inculpat si in altul reclamant?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)
Cerere de preschimbare a termenului de judecată în caz penal iuene123 iuene123 Buna ziua, As dori sa va întreb dacă există vreo posibilitate sa grăbim judecarea unui caz penal la curtea de apel. Se poate ca inculpatul sau avocatul ... (vezi toată discuția)
Contestatia incheierii de recuzare in penal? eusaisapte eusaisapte In civil se ataca hotararea asupra recuzarii odata cu fondul, dar in penal ce se formuleaza? Contestatie? Se depune la aceeasi instanta? La instanta care ... (vezi toată discuția)