avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de preschimbare a termenului de judecată în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de preschimbare a termenului de judecată în caz penal

Buna ziua,

As dori sa va întreb dacă există vreo posibilitate sa grăbim judecarea unui caz penal la curtea de apel. Se poate ca inculpatul sau avocatul inculpatului sau grefiera centrului de detenție sa trimită o cerere de accelerare a judecății?

Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:02, 18 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avocatul inculpatului poate adresa cererea dar trebuie temeinic motivata temeinic ca sa aveti sanse.
O simpla cerere nu ajuta.
Este unul din lucrurile destul de greu de facut in justitie...si trebuie ca avocatul sa stie foarte bine cum sa o redacteze si sa isi dea silinta la modul serios.Avocatii se platesc separat pentru asa ceva de regula si este posibil ca aceasta urgentare sa va coste cat ati platit pentru apel.Cel putin asa stiu eu pentru ca este ceva deranj...
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc mult pentru raspuns. Cred ca motivele ar fi destul de serioase, dar nu stiu cat ar fi luate in considerare de judecator: dosarul pe care am vrea sa il acceleram este o contestatie depusa de procuror la admiterea cererii de eliberare conditionata. In acelasi timp, inculpatul are un alt dosar - o contestatie la executare in care o judecatorie a refuzat sa adauge niste luni deja executate si dosar care este momentan la ICCJ. Termenul real de eliberare ar trebui sa fie in cateva zile, insa contestatia procurorului va avea loc la sfarsitul lunii iulie, timp in care inculpatul este detinut ilegal, peste termenul stabilit. Iar contestatia la ICCJ o sa dureze si mai mult pana o sa fie solutionata. Credeti ca acest motiv ar putea fi considerat de catre judecator (pt un caz care nu este inca solutionat, dar o eliberare conditionata ar evita ca inculpatul sa fie detinut peste termen)?

Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deținerea nu ar fi ilegală dar...pot exista sanse.Am inteles in mare ce vreti sa ziceți.
Vorbiți cu avocatul sa se ocupe temenic de tot dar vedeti ca este mult mai dificil decat pare.
Sunt persoane care angajează special avocat pentru urgentare desi au avocat pentru proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva penala schimbata ulterior pt mai multe luni de catre aceeasi judecatorie - ce se poate face roica1235 roica1235 In acest caz inculpatul a fost acuzat pt doua infracțiuni: pt prima infracțiune a primit o pedeapsa de 1 an și șase luni și, în timp ce executa pedeapsa, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as vrea sa stiu daca ma pot adresa procurorului in ... cameliastefan140889 cameliastefan140889 Buna ziua! As vrea sa stiu daca ma pot adresa procurorului in cazul in care dosarul penal este la politie de 2 ani si jumatate? Multumesc! (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare la iccj anju anju Daca s-a făcut contestatie in anulare la ICCJ impotriva unei hotarari definitive a acestei instanțe , Sectia penala, si nu s-a redactat motivarea ... (vezi toată discuția)