avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... custodie....partaj....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

custodie....partaj....

Am hotarat sa divortez....si vreau sa stiu daca el poate castiga custodia copilului in conditiile in care nici unu dintre noi nu avem servici copilul are 3 ani!Avem o casa bun comun vreau sa stiu cum se va face partaju daca nici unu din noi nu am avea suma echivalenta cu jumatate de casa pentru a ii acorda celuilalt cum se va impartii aceasta?Cat timp ar putea dura divortu?Si dupa ce obtin custodia pot parasii tara fara acordu lui impreuna cu copilul?
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 15:08, 19 Martie 2011
unu -> unul
servici -> serviciu
virgule, fraze incepute cu litera mica...
partaju -> partajul
unu -> unul (persistati !)
a ii -> a-i
iarasi virgule...
divortu -? divortul
parasii -> parasi
acordu -> acordul
iarasi virgule
Nu mai spun de logica frazei.

Felicitari, ati parasit de multa vreme limba romana, asa ca n-o sa va afecteze parasirea teritoriului tarii.

Cat priveste restu :O, ca sa vorbesc si eu pe limba dumneavoastra:

Nu veti putea scoate in mod legal "copilu" #-o din tara, daca nu aveti acordu :(( tatalui minorului, legalizat de catre un notar. Pe de alta parte, stiu cateva cazuri in care cei de la vama au fost miluiti cu cate ceva, sa nu moara, sarmanii, de foame, si pe cale de consecinta au lasat sa plece copii, fara acordul parintelui absent. Nu e din auzite.

Daca nu aveti suma sa plati sulta, intrebarea este cum o sa platiti taxele judiciare destul de consistente. Divortul nu este atat de ieftin precum facutul copiilor. Oricum, presupunand ca veti avea banii pe care statul vi-i ia ca sa impartiti averea, judecatorului nu-i va pasa daca aveti sau nu sulta. Va da o decizie, si de acolo ura si la gara. Sau la vama...

Daca sotul nu are unde sta si suporta limba romana pe care o practicati, este posibil ca judecatorul sa il lase in continuare in casa, adica sa impartiti "apartamentu" :stunned: in doua.

Cat despre custodie... mai bine intrebati copilul ce crede, poate prefera cu bunicii.

Imi cer scuze daca nu am scris corect dar consider ca m-am facut inteleasa!Eu vreau sa plec cu fetita in Italia,faptul ca fetita are certificat de nastere si italian ma ajuta cu ceva?Am cu ce sa platesc taxele judiciare am si eu parinti ,prietene la care pot apela,multumesc pentru grija!Daca dupa divort copilul imi va fii incredintat credeti ca pot parasii tara impreuna cu fetita fara semnatura tatalui?Cand se poate da hotararea definitiva si irevocabila,la cat dimp dupa ce am bagat cererea de divort?
Nu puteti parasi tara legal cat timp tatal are exercitiul drepturilor pparintesti. Daca o faceti ilegal, puteti fi acuzata, eventual de tata, de trecerea frauduloasa a frontierei a unui minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare minor pentru plecarea in strainatate emilia76 emilia76 Buna ziua! Sunt divortata si am un copil de 5 ani. Custodia copilului este comuna, fara interdictii. Anul acesta doresc sa plec cu fetita din tara si as dori ... (vezi toată discuția)
Divort pricopimaya pricopimaya ce drepturi am in caz de divort in 2007 am plecat cu actualul sot in italia pe atunci nu eram casatoriti,fiecare salar il trimiteam acasa sa renovam casa unde ... (vezi toată discuția)
Declarație acord ieșire din țară cu minor Turmav Valentina Turmav Valentina Bună seara. După divorț custodia copilului este comuna cu a fostului soț care lucrează în Olanda și nu se mai interesează de copil. Eu și copilul vrem ... (vezi toată discuția)