Buna ziua!
Sunt divortata si am un copil de 5 ani. Custodia copilului este comuna, fara interdictii. Anul acesta doresc sa plec cu fetita din tara si as dori sa stiu ce documente imi sunt necesare la vama, atat pentru ea cat si pentru mine. Tatal fetitei nu mai locuieste in acelasi oras cu noi.
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns!
Am citit ca trebuie acordul tatalui pentru perioada calatoriei si tara in care urmeaza sa calatorim. Insa, as dori sa stiu daca tatal poate sa isi dea acordul pentru o perioada nelimitata si pentru calatorii in strainatate(in general). Aceasta declaratie si celelalte documentele pe care le prezint la vama trebuie traduse in limba engleza si apostilate?
Multumesc.
Nu declaratia trebuie sa fie pentru o perioada specifica (poate fi o perioada mai extinsa, ca sa nu dea declaratii in fiecare luna, daca vreti sa iesiti din tara mai des) si pentru o lista specifica de tari (trebuie enumerate numele acestora).
Cum in declaratia de acord se specifica actele cu care circula minorul si cu care circula parintele care il insoteste (numar, serie si alte elemente de identificare) perioada pentru care isi da parintele acordul nu poate depasi valabilitatea actelor respective.
De asemenea, pentru eliberarea pasaportului minorului (in caz ca nu are sau expira) aveti nevoie de prezenta sau declaratia de acord a tatalui.