buna ziua, am si eu o problema parintii mei au cumparat un teren pt constructie casa cu chitanta de mana prin anul 1960, ambii parinti au decedat iar eu sunt singurul mostenitor ce pot face in acest caz? si inca ceva de la primarie mi sa spus ca nu exista rol pe numele parintilor mei, am acea chitanta de mana semnata de cumparator si vanzator + 2 martori dar toti acesti oameni au decedat intre timp, va rog ajutati-ma iar cu alte detalii ma puteti intreba, va multumesc anticipat.
buna seara,cred ca primaria ar fi in masura sa va dea ajutor dar sanse mari nu prea cred ca aveti. tata a fost in situatia dumneavoastra si s_a lasat pagubas pt ca primaria nu l_a ajutat cu nimic.totusi daca cei care au vandut au avut rol in primarie inainte sa vanda parintilor dumneavoastra si cu acea chitanta de mana poate reusiti ceva.
Cine a platit impozit pana acum? Aveti autorizatie de constructie? Daca nu, dupa edificarea constructiei a fost amendat?
1. Scoateti un istoric de rol fiscal.
2. Cautati mostenitorii vanzatorilor.
3. Cine este inscris pe rol acum? Nimeni?
4. Trebuie sa existe un mostenitor al vanzatorilor altfel cred ca va loviti de vacanta succesorala in ce priveste terenul.
5. Oricum, in ce priveste constructia parintii sunt proprietari.
Parerea mea este sa nu va lasati pagubas. Este mai greu, dar este un bun ce va apartine.