Buna seara.Cererea de intabulare a dreptului de proprietate se respinge pentru urmatoarele considerente:
1.Suprafata de teren mentionata de AFI ca revenind imobilului retrocedat(care face obiectul cererii de intabulare) nu corespunde celei din documentele cadastrale si din actele vechi de proprietate.
2.Lipsa unui inscris doveditor al dreptului de proprietate asupra terenului.
Recomandari:refacerea documentatiei cadastrale si depunere in termen de 15 zile prin OCPI.
Actiunea de revendicare in instanta a fost sustinuta de actele ce proprietate initiale in care se specifica si suprafata de teren si expertiza in care se mentioneaza de asemenea cota de teren aferenta constructiei.Eu as prefera sa depun o noua adresa de la AFI,cu cota reala de teren corespunzatoare cu actele de proprietate si documentatia cadastrala.Referitor la punctul 2,actele de proprietate initiale (de cumparere teren si de constructie a imobilului care a facut obiectul revendicarii)nu sunt suficiente?Instanta a dispus restituirea imobilului impreuna cu cotele de copropietate.Imobil nu inseamna cladire si terenul situat sub ea?Ce parere aveti?Credeti ca e posibil sa ajung tot la instanta pentru lamurirea situatiei cu terenul?Va multumesc.O seara frumoasa.
Multumesc pentru raspuns.Totusi,admitand ca AFI a calculat in mod eronat cota de teren si ca va corecta aceasta eroare emitand o noua adresa cu cota corespunzatoare actelor vechi de proprietate,care sunt mentionate si in documentatia cadastrala am vreo sansa ?
Cadastru
adriana dj
am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral
mia26maria
Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)