avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 15/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 15/2003

buna ziua,
Va rog foarte mult sa.mi oferiti daca se poate un raspuns la neclaritatile mele.
Am depus dosarul pentru acordarea unui teren in baza legii 15/2003 la primaria din localitate.Mi.au fost acordat un teren de 500mp si mi.au oferit hotararea de consiliu si procesul verbal,prin care s.a decis sa mi se dea in folosinta acest teren.Cu aceste doua acte,ne.au cerut sa facem cadastru si cartea funciara,ca mai apoi sa primim certificatul de urbanism si autorizatia de construire.Care sunt pasii de urmat din momentul in care s.a aprobat acordarea acestui teren???(cei de la primarie ori nu stiu ori nu vor sa fie darnici in detalii).Acest teren acordat de primarie va trebui cumparat de noi la un moment dat???Suntem noi acum proprietarii acestui teren,putem avea un titlu de proprietate??sau suntem proprietari doar pe casa ce urmeaza sa fie construita??Ar mai fi o problema,acest teren este situat la periferia satului,vecini sunt si in dreapta si in stanga ,iar in spatele terenului este o cale ferata functionala.Terenul are o deschidere de 17 m la strada si 44 lungime,o suprafata de cca 750 mp,dintre care noi putem beneficia doar de cei 500mp,restul (ni s.a spus de la primarie ii putem folosi si pe cei 250mp dar noi acte avem doar pe restul).Ideea este ca oricine depune un dosar ,poate primi acesti 250mp,si atunci cum se va face delimitare terenului,va trebui ca si familia respectiva sa aiba iesire la strada(adica prin curtea mea)????Ce pot face eu,exista vreo solutie ca sa pot avea acte si pe acesti 250mp???
Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
DESA, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare in neconcordanta cu succesiunea _adi_ _adi_ Conform unui certificat de mostenitor din data de13/01/1991 care are doua succesiuni (sotie si ulterior sot) un fiu devine singurul mostenitor (restul ... (vezi toată discuția)
De ce se face diminuare de suprafata la un imobil, inainte de notare de posesie? Gizella76 Gizella76 Este vorba de un teren intravilan cu o suprafata de 750mp. cumparat in 1969 pe care s-a construit o casa de catre parintii mei. Avind in vedere ca doar 250mp ... (vezi toată discuția)
Drept prprietate t t In urma constiurii dreptului de proprietate am mostenit o bucata de pamant de la bunica mea.Pe acesta teren se se afla si casa batraneasca care a fost vanduta ... (vezi toată discuția)