avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De ce se face diminuare de suprafata la un imobil, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De ce se face diminuare de suprafata la un imobil, inainte de Notare de posesie?

Este vorba de un teren intravilan cu o suprafata de 750mp. cumparat in 1969 pe care s-a construit o casa de catre parintii mei. Avind in vedere ca doar 250mp fiind pe numele lor, am incercat de mai multe ori sa intabulam toata suprafata dar intotdeauna ne-am lovit de birocratia functionariilor publici, si nepasare (dosare pierdute prin primarie, etc..). In fine...
Acum, de cateva saptamani cu o firma de topografie am facut masuratoriile necesare pentru intabulare. Incercam tot posibilul ca sa obtin actele necesare pentru dosar. Extrase CF Foaie de avere, din care reiese ca190mp. sunt inca pe vechi proprietari, 310mp fiind al statului roman. Titlu de proprietate mi s-a refuzat din cauza actului de "vinzare cumparare provizorie" in care nu apare adresa doar strada si suprafata in metrii lungime si latime...
Prima mea intrebare ca si in titlul subiectului este: Inainte de inceperea procedurii de Notare de Posesie in Cartea Funciara, de ce se cere diminuare de suprafata de la 750 la 250mp?? Ne este teama sa nu ramanem doar cu ce este intabulat pe numele lor.
A doua mare intrebare este: Ce se intimpla in cazul in care, partea din spate a terenului este intabulat pe alta persoana?? As vrea sa precizez ca imobilul a fost cumparat de la doi proprietari. S-au cerut si geometriile din care mare lucru nu se vede, doar intabulariile noi.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:35, 23 Iulie 2015
Dacă doar 250mp. sunt pe numele părinților, doar atât se poate întabula. Nu este vorba de birocrație, de nepăsare ci exact despre dovada titlului pe baza căruia se face intabularea.
Cu acest titlu se va face înscrierea în CF,menționându-se că acești 250mp. au fost dobândiți prin cumpărare, cu contract nr....., autentificat sub nr.....etc.
D-voastră trebuie să vă reglementați actele în sensul corectării TITLULUI DE PROPRIETATE(dacă e cazul), Dacă partea din spate este întabulată pe o altă persoană, înseamnă că acea persoană are act doveditor de proprietate . Puteți solicita anularea acestui act și apoi rectificare de CF.
Cu actele doveditoare și încheierile de CF solicitați o consultanță unui avocat . Din ceeace spuneți nu rezultă aproape nimic. Cert este că având act doar pe 250mp. nu se poate face întabulare pe 750mp. deci și pe partea vecinului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa devin proprietar ? Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care ... (vezi toată discuția)
Teren neintabulat-dilema van_allen78 van_allen78 buna ziua! legat de un teren intravilan, am o intrebare: mama a detinut un lot de teren mostenit de la tatal ei( e singura fiica a lui).acolo a facut casa in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate p0pescu grigore p0pescu grigore In anul 1976 un proprietar X avea o casa cu teren in suprafata totala de 640 mp. Proprietarul X vinde in anul 1976 parintilor mei jumatate din casa partea de ... (vezi toată discuția)