avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Aplicarea apostilei pe procurã conform Convenþiei de ...
Discuție deschisă în Traduceri

Aplicarea apostilei pe procurã conform Convenþiei de la Haga

Buna,mama se afla in italia si mi-a facut o procura la avocat sa o reprezint la cumpararea unei locuinte dar nu stim daca e valabila daca nu e si apostilata, daca trebuie apostilata unde trebuie sa o apostilezi in italia la ce institutie ,exclus institutiile romanesti din italia unde nu poate sa ajunga .In romania o traducem si o legalizam din nou tradusa.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:28, 20 Martie 2011
Avocatul care a intocmit procura trebuia sa stie acest lucru. Apostila este aplicata de Prefectura locala de pe raza sediului avocatului/notarului care a emis actul. Este un serviciu care il poate face direct chÎn Romania, actul apostilat trebuie tradus de un traducator autorizat apoi legalizat de notar.
L.C.
Ciudata modificare a mesajului:-/
Este un serviciu care il poate face direct ch

Este un serviciu care il poate face direct chiar avocatul sau notarul care a intocmit procura.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare leusan leusan Care este modalitatea de legalizare a unei procuri notariale data n alt stat (membru al Conventiei de la Haga) ca aceastasa poata fi valabila in instanta? (vezi toată discuția)
E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)
Obtinerea unei apostile pt. certificatul de casatorie (am rezidenta in strainatate) dan_daniel dan_daniel Trebuie sa obtin o apostila dupa certificatul de casatorie, locuiesc in strainatate si se pare ca Ambasada nu ofera astfel de servicii si oricum probabil ar ... (vezi toată discuția)