avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reducere perioada suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reducere perioada suspendare permis

salut! daca am contestat in instanta procesul verbal si NU am castigat mai pot beneficia de reducere de perioada?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 08:57, 19 Martie 2011
Verificati in care zi va puteti prezenta la testare, incercati sa obtineti numarul minim de puncte si puteti beneficia de reducerea perioadei de suspendare .... plangerea nu are efecte in acest domeniu.
Legea nu prevede nici o conditie sau restrictie in acest sens.
Dar atentie daca indepliniti celelalte conditii.
Perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, daca persoana îndeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
- a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulatie (13/15);
- a obtinut permis de conducere cu cel putin un an înainte de savârsirea faptei;
- nu a mai beneficiat de o astfel de masura în ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare;
- în ultimii 3 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
Cererea sa va fi înregistrata la unitatea de politie din care face parte agentul constatator, având anexate urmatoarele documente :
- o copie a procesului verbal de constatare a contraventiei;
- o copie a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere;
- o copie dupa chitanta de achitare a amenzii;
- o copie a BI/CI.

Si atentie:
. Nesustinerea examenului, sau neadmiterea examenului duce la prelungirea cu 30 zile a suspendarii urmand sa fie ridicat fara examen dupa acest termen prelungit. Acest examen poate fi sustinut ori de cate ori doriti, o data pe saptamana.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto suspendat musatilie musatilie Poate sa imi spuna cineva de ce la cererea de reducere a perioadei de suspendare trebuie sa atasez xerocopie a dovezii de achitare a amenzii. in lege nu am ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului giovannina giovannina Bună seara.Sotului meu i-a fost retras permisul pentru 90 de zile,fiind gasit cu alcoolemie 0,17% in aerul expirat.Se poate face ceva sa îl obțină mai ... (vezi toată discuția)
Nelamurit de situatie marius2580 marius2580 am si eu o nelamurire.in saptamana mare anul acesta am avut permisul suspendat pe o perioada de 30 de zile pe fondul neacordari de prioritate la pietoni.am ... (vezi toată discuția)