avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis auto suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis auto suspendat

Poate sa imi spuna cineva de ce la cererea de reducere a perioadei de suspendare trebuie sa atasez xerocopie a dovezii de achitare a amenzii. in lege nu am gasit nimic concludent in acest sens.
Cel mai recent răspuns: musatilie , utilizator 01:47, 27 Aprilie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va atasez alaturat spre cunostinta copie de pe unul dintre anunturile aflate la la BPR Bucuresti :

L.E. Citat de pe pagina Brigazii PR :

"Cum trebuie sa procedeze o persoana pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice ?
Perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, daca persoana îndeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
- a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulatie ;
- a obtinut permis de conducere cu cel putin un an înainte de savârsirea faptei;
- nu a mai beneficiat de o astfel de masura în ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare;
- în ultimii 3 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
Cererea sa va fi înregistrata la unitatea de politie din care face parte agentul constatator, având anexate urmatoarele documente :
- o copie a procesului verbal de constatare a contraventiei;
- o copie a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere;
- o copie dupa chitanta de achitare a amenzii;
- o copie a BI/CI. "
Multumesc pentru informatie.
Eu am facut cerere catre Domnul Comandant pentru reducerea perioadei la care am atasat doar copie dupa CI, copie dupa dovada inlocuitoare a permisului, si copie dupa procesul verbal de constatare. La avizier la Udriste am vazut exact acelasi lucru afisat undeva la intrarea in biroul 9.
IN CONCLUZIE NU TREBUIE COPIE DUPA CHITANTA DE ACHITARE A AMENZII
nu scrie nici in lege, si nici nu m-a intrebat nimeni nimic in acest sens.
Oricum nu vad legatura dintre dreptul meu de a primi permisul inapoi din moment ce am indeplinit procedura legala si faptul ca am achitat sau nu o amenda.
Cert e ca la politia Braila acolo unde am dat examenul au specificat ca trebuie si acea dovada de achitare. total abuziv, total ilegal.
Multa sanatate si circulati regulamentar!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
musatilie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere perioada suspendare permis macarone macarone salut! daca am contestat in instanta procesul verbal si NU am castigat mai pot beneficia de reducere de perioada? (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului giovannina giovannina Bună seara.Sotului meu i-a fost retras permisul pentru 90 de zile,fiind gasit cu alcoolemie 0,17% in aerul expirat.Se poate face ceva sa îl obțină mai ... (vezi toată discuția)
Radar si 0.17 alcool, cat stau fara pemis? bogdan.bogdan bogdan.bogdan Buna dimineata, am consultat forumul insa nu am gasit o solutie la problema mea: am fost depistat de radar cu 121 km/h in localitate, in timp ce semnam PV ... (vezi toată discuția)