avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nelamurit de situatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nelamurit de situatie

am si eu o nelamurire.in saptamana mare anul acesta am avut permisul suspendat pe o perioada de 30 de zile pe fondul neacordari de prioritate la pietoni.am asteptat 45 de zile si am luat permisul inapoi.acu vine partea nasoala,chiar pe 10 iunie in ziua de alegeri am avut un accident soldat doar cu avarii si mi sa retinut permisul pe 90 de zile.intrebarea mea este daca dau examenul 13 din 15 pot primi reducerea de 30 de zile,de la 90 la 60?
Cel mai recent răspuns: marius2580 , utilizator 21:02, 26 Iunie 2012
Perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, daca persoana indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
- a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulatie ;
- a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
- nu a mai beneficiat de o astfel de masura in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare;
- in ultimii 3 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
}n aceste conditii, nu puteti beneficia de prevederile referitoare la reducerea perioadei de suspendare.
atunci chiar daca am sa efectuez acest test si am sa-l promovez, perioada nu se va mai reduce de la 90 la 60 de zile.va multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea perioadei de suspendare a permisului auto Florin82 Florin82 Buna ziua, in 11.11.2012 mi-a fost retinut permisul de conducere pt 90 zile pt viteza. am o intrebare vis-a-vis de aplicabilitatea reducerii perioadei la ... (vezi toată discuția)
Suspedare 90 zile permis ,alcool. razvan87 razvan87 Pot sa optin o reducere a suspendari ? etilotestu 0,48 amenda 310 in 2 zile lucratoare . Va rog sa-mi spuneti cum in cazu daca e posibil reducere? (vezi toată discuția)
Nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere > producere accident Iulian_G Iulian_G Buna ziua! Pe 09 iulie nu am acordat prioritate si s-a soldat cu accident, doar daune materiale, fara raniti. Am mers la politie pentru constatare, cu ocazia ... (vezi toată discuția)