am si eu o nelamurire.in saptamana mare anul acesta am avut permisul suspendat pe o perioada de 30 de zile pe fondul neacordari de prioritate la pietoni.am asteptat 45 de zile si am luat permisul inapoi.acu vine partea nasoala,chiar pe 10 iunie in ziua de alegeri am avut un accident soldat doar cu avarii si mi sa retinut permisul pe 90 de zile.intrebarea mea este daca dau examenul 13 din 15 pot primi reducerea de 30 de zile,de la 90 la 60?
Perioada de suspendare se reduce la 30 de zile, daca persoana indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
- a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulatie ;
- a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
- nu a mai beneficiat de o astfel de masura in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare;
- in ultimii 3 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
}n aceste conditii, nu puteti beneficia de prevederile referitoare la reducerea perioadei de suspendare.