Din păcate, nu mai puteţi face nimic.
Testamentul nu a fost dat publicităţii, astfel că tatăl dv., ştiind de existenţa lui, l-a ignorat, şi-a însuşit toată averea succesorală lăsată de mătuşa şi a vândut tot ce a putut.
Dacă din toate bunurile mătuşii nu a mai rămas nimic de valoare (imobile), nu mai puteţi face nimic.
În această situaţie, aţi fi putut, dacă tatăl dv. trăia, să atacaţi certificatul lui de moştenitor al tatălui, iar apoi să-l acţionaţi în judecată pe tatăl dv. solicitându-i acestuia contravaloarea bunurilor succesorale lăsate de mătuşa, pentru că vânzarea acestora s-a făcut unor cumpărători de bună-credinţă, astfel încât contractele de vânzare au fost perfect legale şi nu pot fi atacate, deoarece testamentul nu a fost dat publicităţii pentru ca terţii să cunoască o altă situaţie de fapt, respectiv că altcineva este moştenitorul, nu tatăl dv.
Cum tatăl dv. a decedat nu mai aveţi cui să cereţi sumele de bani reprezentând cval. bunurilor succesorale înstrăinate.
Notarul nu a făcut decât să aplice legea: dacă tatăl dv. a prezentat acte de stare civilă din care a rezultat calitatea sa de unic moştenitor, având în vedere lipsa moştenitorilor din clasele anterioare, a procedat corect, astfel că nu aveţi nici o şansă să intentaţi înmpotriva lui o acţiune civilă şi nici penală...
Consolaţi-vă cu ideea ...;)
~ final discuție ~