Am nevoie de un sfat de la cineva care a avut și a rezolvat următoarea problemă.Am un client care a făcut un contract de folosință pentru ă mașină pe o perioadă de 25 de ani. Cu această ocazie a dat comodatarului cartea tehnică a mașinii și certificatul de înmatriculare.Comodatarul a înstrăinat la rândul său mașina, dar fără a mai încheia contract de comodat unei alte persoane căreia i-a dat actele mașinii și nu mai știe nimic de acea persoană.
Întrebarea mea este următoarea: cum poate proprietarul să radieze acea mașină fără să aibă actele mașinii și fără să știe care este soarta în prezent a mașinii?( dacă circulă sau nu?). La poliție el încă apare ca proprietar și plătește în continuare impozit la primărie.
Mulțumesc anticipat.
Cred ca ar fi doua metode:
1- dai in judecata pe comodatar, pentru abuz de incredere, el instrainand masina la o terta persoana, fara acordul proprietarului. In cadrul procesului, vezi cum se apara acesta, si in functie de sentinta, daca reiese faptul ca nu mai poti recupera bunul, cu sentinta se merge la politie si la fisc pentru radiere.
2-Decalari masina furata.Eu i-am dat bunul lui X, acesta fara acordul meu i-a dat-o lui Y = masina furata.
Mulțumesc de răspuns, dar prima variantă iese din discuție că are doar caracter civil, nu poate fi calificată abuz de încredere, iar cea de a doua nu se confirmă pentru că mașina nu a fost furată.
Timbrul de mediu
patrucata
buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)