Am o problema am cumparat o masina cu contract decomodat si masina nu o mai am am vinduto si cotractul a expirat si propetarul ma trage la raspundere ce mi se poate intmpla va multumesc anticipat
Exista o contradictie in precizarile dv
Nu puteati cumpara auto cu contract de comodat
Contractul de comodat este un contract prin care una dintre parti, numita comodant, transmite in folosinta temporara si gratuita unei alte parti, denumite comodatar, un bun determinat cu obligatia ca aceasta din urma sa-l inapoieze, in individualitatea sa, comodantului.
Daca v-ati asumat raspunderea sa instrainati bunul mobil al carui proprietar nu erati,automat raspundeti pentru prejudiciul generat
In primul rand ar putea sa formuleze plangere penala pentru abuz de incredere, in temeiul art 238 Cod Penal.
Pe plan civil, contractul de comodat e titlu executoriu, deci ar putea apela la un executor pt a-si recupera masina!
Situatia juridica este complexa, mergeti la un avocat expunandu-i-o exhaustiv, exista mai multe posibilitati.
Se pot intampla multe si totul depinde de avocat. Sunt si eu idiotul care la un moment dat am dat o masina pentru un an pe baza unui act notarial de folosinta. Cumparatorul (smecherul ca dumneavoastra) s-a dus cu masina la piata (avand toate actele la el) si mi-a vandut-o, m-a amagit vreo doi ani ca totul e ok, a mai platit si impozitul la masina, chestii, Imi dau seama ca ar fi convenabil sa vinzi un mercedes din 2017 astfel. In fine, la mine era vorba de o dacie 1310 fabricata in 1989. L-am chemat in instanta, credeam ca am sa castig , fara avocat, insa nu a fost asa. Smecherul a avut avocat , eu nu si am pierdut. In schimb am avut avantajul ca s-a temut de dosarul penal prin care voiam sa merg pana in panzele albe si sa ii demonstrez multe infractiuni L-a avut ca martor exact pe cel caruia ii vanduse masina, iar acesta mi-a dat actele si dovada aia prin care masina a fost predata la fier vechi la un centru autorizat si pe baza acestor documente am putut sa ma radiez de la primarie si sa nu mai platesc impozit, Insa nu am placutele de inmatriculare si numarul nu este radiat din evidentele politiei. Am avut norocul ca nu au fost primite amenzi pe masina. Oricum eu o vad ca pe un furt, sau inselatorie coroborat cu un abuz de incredere iar acesti oameni care profita de astfel de situatii ar trebui pedepsiti exemplar. Postarea mea nu este avizata si tratati-o ca atare, Nu sunt avocat, sunt un patit.