avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru accident

In data de 8.07 2015 conduceam o autoutilitara mercedes de 3,5 tone, proprietate a sotului sefei mele cu care este incheiat contract decomodat de inchiriere. Masina era incarcata cu marfa pe care trebuia sa o livrez in aceeasi zi in zalau si satu mare la mai multe magazine. Intre localitatile poarta salajului si romanasi pe directia de mers cluj zalau pe un drum cu vizibilitate peste 2km drum drept fara curbe si marcaj discontinuu dar cu limitare de viteza la 70 km/h, am observat in fata mea un tractor care circula in acelasi sens cu mine si care apropiindu-ma de el am semnalizat si am intrat in depasirea lui findca din fata nu venea nimic. Cand eram la aproximativ 30-40 m pe banda de contrasens am observat ca tractorul isi schimba directia de mers la stanga incercand sa intre pe un drum laturalnic, moment in care eu am franat dar cu toate acestea am intrat in tractor lovind in partea stanga intre roata fata si roata din spate. precizez ca tractorul nu a semnalizat, avea remorca neinregistrata, confectionata artizanal in care se afla si un tanar,iar in cabina in afara soferului mai era un tanar, iar tractorul nu are nici asigurare obligatorie. La masuratori distanta de franare masurata de cei de la politia rutiera a fost de peste 30 m, numai stiu exact,dar nu imi aduc aminte sa fi avut viteza foarte mare, cred ca maxim 90-95 km/h deoarece este imediat la iesirea din localitate si un drum unde frecvent sta echipaj radar.:O Soferul tractorului in urma impactului a fost transportat la spitalul de urgenta zalau deoarece si-a spart capul si ii curgea sange, necesitand cusatura. Imediat dupa impact a declarat ca a vazut dubita dar ca era departe. Precizez ca si eu am fost transportat la upu pentru investigatii dar dupa cateva ore am iesit deoarece nu aveam rani sau alte lovituri, iar soferul tractorului a ramas cred ca 2 zile in spital. Dupa ce am plecat de la upu m-am dus la serviciul rutier din zalau unde am citit procesul verbal care a fost intocmit l-am semnat dupa care mi-a fost retinut permisul de conducere si mi sa eliberat dovada pt 15 zile, precizand ca asa se procedeaza in caz de dosar penal se retine permisul de conducere ambilor soferi ,iar dupa cele 15 zile am fost pt prelungire pt inca 30 zile. Sotul sefei mele vrea sa deschida dosar civil pentru recuperarea prejudiciului.
Vreau un sfat ce trebuie sa fac in acest moment sa astept pana la chemarea mea in instanta sau sa consult un avocat, si care credeti ca sunt sansele mele sa fiu gasit vinovat sau nevinovat pt acest incident.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elena_foitos , utilizator 21:30, 13 August 2015
in mod cert trebuie sa vi se analizeze dosarul de catre un avocat, oricum in cazurile penale asistenta juridica este obligatorie. Nu am inteles in schimb foarte bine ce contract aveati dumneavoastra cu proprietara...de comodat=cedare folosinta cu titlu gratuit sau inchiriere=folosinta prin plata unei chirii
??????????????????
va multumesc pentru sfat, lucrez la firma ca agent-sofer, sunt angajat cu carte de munca, ce scriam de contract de comodat este in legatura cu autoutilitara care a fost cumparata de sotul sefei mele si au facut acest act, pentru a putea transporta marfa
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
elena_foitos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire vinovatie accident anadavid anadavid Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatorul caz: Pe o strada cu 3 benzi de circulatie, pe acelasi sens de mers circula 3 automobile. Pe banda 3 o Skoda, pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier usor pe drum vicinal Diana Anaid Diana Anaid Buna seara , Va rog sa ma ajutati cu cateva lămuriri in cazul unui accident rutier usor produs pe un drum vicinal (nu este un drum public), fara ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie - am sanse sa se stabileasca culpa comuna? kismiklos kismiklos Am avut un accident cu victima ( motociclist ) care venea din sens opus , eu urmand sa fac stanga pe un drum fara prioritate . Desi m-am asigurat din ... (vezi toată discuția)