avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare propietate

Buna ziua

Tatal meu detine prin mostenire o propietate care are si o clauza de folosinta viagera.Beneficiarul viagerei a dobandit aceasta clauza din nestiinta tatalui meu. Va intreb , daca tatal meu vrea sa vanda si cumparatorul este de acord cu aceasta folosinta viagera , se pot perfecta actele la notar? Beneficiarul viagerei nu locuieste in acel imobil. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 11:56, 19 Martie 2011
cam este necesar si acordul pers ce beneficiaza de acest drept de abitatie. practic banuiesc ca e vb de o ruda care in virtutea increderii i-a vandut tatalui dvs si a mentionat dr de abitatie viagera in virtutea relatiei ce o avea cu tatal dvs. imposibil sa nu fi stiut. in actul de vanzare cumparare era mentionat acest aspect. desigur ca tb sa citesti ce semnezi. credeti ca beneficiarul dr de abitatie ar fi de acord sa lucuiasca in curte cu un strain daca va fi cazul? eu nu cred. daca dansul dorese il luati la notar si transferati dr de proprietate odata cu cel de abitatie.
Se poate instraina nuda proprietate, cumparatorul fiind obligat sa respecte acest drept de uzufruct viager.
Chiar daca nu locuieste acolo, beneficiarul uzufructului poate in orice moment sa profite de aceasta clauza si nu trebuie impiedicat in nici un fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cu folosinta viagera cotfasam cotfasam Tatal meu are o propietate pe care vrea sa o vanda , dar in actul de propietate mai este trecut cineva cu drept de folosinta viagera.Respectivul a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Clauza intretinere sau abitatie? anka2009 anka2009 problema pe care v-o supun atentiei este urmatoarea: succesiune-exista 4 frati si sot supravietuitor problema este urmatoarea:2 dintre frati vor sa renunte ... (vezi toată discuția)
Solicitare informatie eliberare act de identitate expirat ionut.tanase ionut.tanase Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca in momentul cand doresc sa imi reinnoiesc cartea de identitate (care este expirata) este nevoie sa mai fie prezent ... (vezi toată discuția)