avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Instiintare privind stingerea creantelor fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Instiintare privind stingerea creantelor fiscale

Buna ziua, din luna februarie am inceput sa primim aceste instiintari de la adm financiara....imi poate explica cineva formularul? adica, am la coloana sume achitate sume mai mari decat sumele stinse....desi platile s-au facut dupa declaratiile fiscale, respectiv statele de plata...mai e necesar, in acest caz, sa merg la adm.fin? multumesc
Datoriile se scad in ordinea vechimii. Chiar daca ati facut platile conform declaratiei,daca ati intaziat plata contributiilor vi s-au calculat penalitati . In momentul platii donbanzile si penalitatile au prioritate,apoi cu diferenta ramasa se sting obligatiile curente.
@office.carmen v-a sfatuit foarte bine ,mergeti la Finante si scoateti o fisa de paltitor. Veti avea nevoie de ea si pentru descarcarea contributiilor din contabilitate.
Dobanzile si penalitatile se inregistreaza in alt cont ,pentru care se constituie si obligatia de plata,daca este cazul .
Trebuie sa mergeti la adm., nu insa nepregatita. Trebuie sa va faceti temele inainte, faceti copii dupa declaratiile depuse si dupa documentele care atesta plata contributiilor, le puneti in ordine cronologica avand ca reper natura declaratiilor, intocmiti o situatie centralizatoare si mergeti la un consultant pentru punctare. Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
Acilegna, utilizator
Acilegna a scris:

Trebuie sa mergeti la adm., nu insa nepregatita. Trebuie sa va faceti temele inainte, faceti copii dupa declaratiile depuse si dupa documentele care atesta plata contributiilor, le puneti in ordine cronologica avand ca reper natura declaratiilor, intocmiti o situatie centralizatoare si mergeti la un consultant pentru punctare. Exista probabilitatea sa se fi gresit la fisa societatii dvs.
Succes!


Nu prea se intampla sa greseasca ,din experienta proprie va pot spune ca sunt corecti in calculul penalitatilor si al dobanzilor,in cazul platilor intarziate. Mie la firma imi vin sume si de 1 si 3 lei pe somatia de plata .
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Aveti dreptate in ceea ce afirmati referitor la penalit./dob. stau foarte bine din acest punct de vedere.
Am revenit in raspunsul oferit initial si am sters pasajul in care mentionam ca exista probabilitatea sa se fi gresit.
O seara buna,
La fel si Dvs. @Acilegna. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre instiintarile privind stingerea creantelor migaste migaste Buna ziua, din luna februarie am inceput sa primim aceste instiintari de la adm financiara....imi poate explica cineva formularul? adica, am la coloana sume ... (vezi toată discuția)
Fisa sintetica barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Buna ziua ! Am fost azi la Admin.Fin de unde am obtinut o Fisa sintetica cu decl.depuse la termene si cu sumele respective. Mare mi-a fost surpriza cind ... (vezi toată discuția)
Contributii esalonate-dob si penaltati calculate ulterior danielanegutescu danielanegutescu Buna ziua!Am urmatoarea situatie: - la 30.06.2011 s-a obtinut acord de esalonare la plata a contributiilor restante. - la 01.08.2011 s-a emis decizia de ... (vezi toată discuția)