avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine este mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine este mostenitor?

Buna ziua,

o locuinta cumparata in rate,cumparatori sot -sotie.Sotia a decedat .Cine are dreptul la mostenire daca nu au avut copii in timpul casatoriei?
Sotul are un copil dintr-o casatorie anterioara,iar sotia decedata nu a avut copii.
Sora sau fratele sotiei decedate ,mama acesteia are dreptul la mostenire?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:18, 19 Martie 2011
Da, la dezbaterea succesiunii vor veni: sotul supravietuitor, mama sotiei si fratii.
Fiind cumparata in timpul casatoriei casa se va impartii intre sotul in viata si mostenitorii sotiei.Mostenitorii sotiei sunt-sotul,fratele sotiei si mama acesteia.Prima oara se va defalca partea sotului iar ulterior partea celorlalti.
Multumesc mult!
sotul mosteneste 1/3 din averea sotiei, iar din cele 2/3 ramase, parintele ia 1/4, restul fratele.
conteaza daca sotii au terminat de platit ratele la ap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul ambilor soti zoli_nt zoli_nt Acum 5 luni a decedat tatal meu,dupa 4 luni a decedat si mama mea vitrega cu care a fost casatorit 27 de ani. Dupa decesul tatalui meu nu a fost facuta ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi au copiii celei de a doua sotii a tatalui meu danita68 danita68 ce drepturi au copiii celei de a doua sotii, in conditiile in care apartam. este intabulat cu prima sotie, iar dupa decesul ei suntem trecuti pe certificatul ... (vezi toată discuția)