avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune pe casa fara acte. Transfer ulterior numai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune pe casa fara acte. Transfer ulterior numai catre unul din copii

Am nevoie de un sfat.Tatal meu este mostenitorul unei case impreuna cu sora lui.Sora a murit de curand si nu are nici un mostenitorsi nici sot.Nu au acte pe casa,acestea fiind pierdute de mult timp.Tatal meu vrea acum sa faca acte la casa dar pe numele meu.Situatia e urmatoarea:am o sora in State de care nu mai stiu nimic de 20 de ani.Mama si cealalta sora sunt decedate si de la sora decedata am o nepoata.Ce fel de acte trebuie intocmite?Sa-mi faca tata act de donatie sau cum?Cine ar putea sa atace actul de donatie in acest caz?Si daca este posibil cum poate fi impiedicat acest lucru?Multumesc anticipat pentru orice sfat...
Cel mai recent răspuns: yo_raluK , utilizator 14:48, 4 Iunie 2008
daca aveti sora, cel mai bine ar fi ca tatal dvs. sa va faca acte de vanzare-cumparare...

av. vasilescu
Multumesc,dar imi puteti spune ce drepturi are nepoata mea,in aceasta situatie?.Mentionez ca are 17 ani iar mama ei,respectiv sora mea,a murit in urma cu 2 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire avadanialic avadanialic Buna ziua, In urma cu 12 ani bunicul meu a vrut sa imi lase mostenire casa sa. Eu eram liceean la vremea aceea si nu aveam venituri. Asa ca am fost la notar ... (vezi toată discuția)
Cum se vinde 2 propietati pt una singura? nikolos nikolos Este o casa cu 3 camere: hol , camara si acareturi inclusiv pamant cu pomi fructiferi care toate acestea sunt in 2 propietati adica eu am jumatate din casa si ... (vezi toată discuția)
Mostenire rempy rempy Am o intrebare, Tatal meu a murit in urma cu 17 ani, toate actele pe casa si terenuri, au fost intocmite pe numele bunicii, urmand sa fie trecute pe tata. La ... (vezi toată discuția)