avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am o intrebare, Tatal meu a murit in urma cu 17 ani, toate actele pe casa si terenuri, au fost intocmite pe numele bunicii, urmand sa fie trecute pe tata. La putin timp bunica a decedat si ea, nu inainte sa facem un contract de vanzare cu drept de habitatie pe numele meu. Acum am inmormantat-o si pe mama, si ne gandim sa impartim mostenirea frateste. Suntem 3 frati. Sora mea (traieste in Germania) a zis sa trecem casa parinteasca pe numele lui fratele meu dar sa fie mentionata si numele ei in contract, ca oridecate ori vine acasa sa poata avea acces la o camera si bucatarie. Casa figureaza intabulat pe numele meu si sunt de acord. Ce act trebuie sa facem ca ea sa aibe acest drept din casa? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:04, 14 Septembrie 2014
Trebuie facute toate mostenirile.
Mergeti la notar pentru dezbaterea mostenirilor.
Apoi se fac si alte acte.
Multumesc de raspuns, dar cred ca nu m-am exprimat eu bine, nu avem ce dezbate, deoarece tot ce avem a fost trecut pe numele meu, intabulat, asa ca in acte figurez ca unic proprietar a toate bunurile. Acum as vrea sa renunt la casa parinteasca in favoarea fratelui respectiv sorei. Si asta as vrea sa stiu cum sa fac? Contract de vanzare-cumparare, donatie, sau exista alte posibilitati.
Vindeti sau donati in acest caz.
Donati-le cate 1/3 sau constituiti-le un drept de abitatie viagera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa renovata,lipsa dovezi olga2011 olga2011 sora mea a modificat casa parintesaca,renovata de la fundatie, in 1969,cu banii ei,in casa au ramas o un frate si parintii,ea si-a pastrat o camera si o ... (vezi toată discuția)
Casa duplex, intabulare proprietari izolatori izolatori am o casa duplex construita impreuna cu un frate . toate actele , pe teren , autorizatia de construire , sunt numai pe numele meu. exista o procedura prin care ... (vezi toată discuția)
Mostenire mel 75 mel 75 buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)