avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuz al politiei rutiere?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuz al politiei rutiere?

Problema sta in felul urmator: domn X cu varsta de 63 ani circula dinspre Feldioara spre Brasov, in preajma unei bifurcatii de drumuri un domn politist dirija "energic" circulatia (precizez ca era vineri ,aglomeratie); in momentul in care domnul X trece pe langa politist , acesta loveste cu mana oglinda domnului X, domnul X nu observa acest lucru si merge mai departe. Dupa 10 km domnul X este oprit de politistul ce il apostrofeaza si il ameninta ca ii face dosar penal pentru vatamare corporala.Vazand ca nici domnul X nu este fraier o lasa mai "moale" si ii propune domnului X(care nu a mimat nici macar un gest de "mita"poate asta a fost problema de fapt) sa ii dea doar amenda si sa ii retina permisul conform art 31 /a din OUG 195 / 2002 (nerespectarea semnalelor politistului).

Ce sfaturi imi puteti da in acest caz?
Domnul X doreste sa depuna contestatie si sa isi recupereze permisul de conducere, considerand ca ceea ce ii s-a intamplat a fost o mare nedreptate!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:49, 19 Martie 2011
Buna seara !
A semnat procesul-verbal fara obiectii ? exista martori ? atacati p-vb de contraventie in termen (15 zile de la comunicare) in instanta daca va considerati nedreptatit (d-l X:D) .
Nu are nici o sansa cu contestatia.
Politistul a avut dreptate.
Domnul in cauza trebuia sa reduca viteza pana la limita evitarii oricarui pericol.

Cu alte cuvinte, daca nu avea loc sa treaca, trebuia sa opreasca, nu sa vatame politistul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a cazut un mosh pe aripa stanga cortejd cortejd Da, traiesc un coshmar de 5 luni si jumatate. Pe 1.05.2009 mergem cu masina autoutilitara toyoa hilux din directia 1 mai spre chitila. cand am facut dreapta pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare prioritate masinii de politie raphaelo raphaelo Buna ziua, Vineri, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile pe motiv de neacordare prioritate (prioritate de dreapta) pentru ... (vezi toată discuția)
Retinere permis conducere pentru viteza in localitate mcmikai mcmikai Buna ziua, Incerc sa ma lamuresc cu o situatie penibila(din punctul meu de vedere),ieri veneam din Bucuresti spre localitatea bunicilor mei din ... (vezi toată discuția)