avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proces radet
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proces radet

avem un proces pe rol cu radetul,privind nerecunoasterea unor penalizari

in momentul de fata strangem semnaturi pt desprindere de asociatie.

radetul ne va acorda avizul daca suntem in proces( litigiu)?

multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 03:59, 21 Martie 2011
Nu are de ce sa nu va dea acordul, caci asociatia este parte in proces nu dv. , in caz contrar il puteti actiona in contencios administrativ
Normele in vigoare,pentru infiintarea asociatiilor de proprietari , nu impun acord din partea furnizorilor de servicii
Totusi, este posibil sa aveti necazuri cu furnizorii (cu cei care sunteti acum in proces) pentru ca acestia ar trebui sa-si dea acordul incheierii contractelor cu noua asociatie, a realizarii unor bransamente separate, conform HG 1588/2007:
Art. 5. -
(3) Prin acordul de asociere pe scară sau tronson se reglementează şi raporturile cu celelalte asociaţii de proprietari constituite în clădire, pe scară sau tronson, cu privire la posibilitatea defalcării tehnice a consumurilor şi repartizarea cheltuielilor comune, precum şi la modalitatea acestei defalcări/repartizări. Dacă este necesar, se solicită avizul furnizorilor de servicii implicaţi cu privire la posibilităţile tehnice de furnizare independentă a utilităţilor pe tronsoane sau pe scări, precum şi pentru realizarea branşamentelor.
In anul 2009 ne-am confruntat cu aceasta situatie ,de despartire de vechea asociatie care cuprindea mai multe imobile ,unele cu probleme privind plata servicii utilitati,altele nu
Am obtinut infiintarea asociatiei noi fara probleme,dupa care in baza documentelor doveditoare a platilor la zi ,au fost incheiate contracte direct cu furnizorii de servicii
Dar cu datoriile catre furnizori siu cu bransamentul, cum ati stat!?
Daca inainte de infiintarea noii asociatii, fiind in asociatia mare nu ati avut datorii si-ati avut bransamenr, contorizarea apei si agentului termic separat pe fiecare scara, sigur ca furnizorul nu avea de ce sa se impotriuveasca la incheierea conractului cu noua asociatie.
Altfel nu cred ca au fost furnizorul asa de amabili sa va livreze apa si/sau caldura, sa va faca un bransament separat si in acelasi timp sa aveti restante si sa fiti in proces cu respectivul furnizor!
In intrebare se spune foarte clara ca ai restante si sunt in proces, pe cand dumneavoastra spuneti ca ati rezolvat "fara probleme" si-apoi amintiti ca "in baza documentelor doveditoare a platilor la zi".
Va contraziceti doar asa ca sa aveti ceva de spus!

Alte discuții în legătură

Refuz semnare protocol predescughe predescughe Buna ziua Am o intrebare Asociatie nou infiintata prin desprindere din asociatie veche nu poate semna protocolul de desprindere din vechea asociatie din ... (vezi toată discuția)
Schita bloc pt acord de asociere ContSters189595 ContSters189595 cum trebuie sa apara in acordul de asociere schita blocului, mai concret? se face de mana,sau se ia din anumite acte? nu avem decat planul de incadrare ... (vezi toată discuția)
Înfiinþare asociaþie de proprietari prin desprindere din asociaþie de locatari aflatã în litigiu. condulimazicristna condulimazicristna Bună seara! Locuiesc în Constanţa, într-un bloc ,, socialist\" de 10 apartamente/ scară, arondat la o asociatie de locatari, înfiinţată în ... (vezi toată discuția)