predescughe a scris:
Scrie undeva in legislatie ca la semnarea contractului cu furnizorul de apa canal trebuie atasat si protocolul.
HG 1588/2007 art. 5 prevede cu privire la infiintarea asociatiilor de proprietari, prin desprinderea din altele:
(3) Prin acordul de asociere pe scară sau tronson se reglementează şi raporturile cu celelalte asociaţii de proprietari constituite în clădire, pe scară sau tronson, cu privire la posibilitatea defalcării tehnice a consumurilor şi repartizarea cheltuielilor comune, precum şi la modalitatea acestei defalcări/repartizări. Dacă este necesar, se solicită avizul furnizorilor de servicii implicaţi cu privire la posibilităţile tehnice de furnizare independentă a utilităţilor pe tronsoane sau pe scări, precum şi pentru realizarea branşamentelor.
Protocolul intre asociatia mare si cea care se desprinde este necesar, in primul rand, pentru impartirea activului si pasivului aferent celor doua asociatii. Prin acest protocol se repartizeaza fiecarei asociatii fondurile, soldurile in casa si banca, dar si datoriile, restantele, penalizarile facturate de furnizori.
Furnizorul trebuie sa vadsa clar cine-i va achita facturile emise pe ultima luna, restantele ce le are asociatia mare, penalizarile facturate de furnizor...
Apoi, pentru viitor, iar este important ca furnizorul sa stie, sa aiba acel protocol pentru a sti cum va factura apa consumata daca este un singur bransament pentru ambele asociatii. In acest sens, asa cum se specifica si in HG 1588/2007, furnizorul poate veni cu solutii tehnice de separare a bransamentelor.
Asa ca insistati si intelegeti-va cu cei din conducerea vechii asociatii si/sau apelati si la ajutorul primariei, a furnizorului...
Poate ne spuneti, totusi, de ce nu vrea conducerea asociatiei mari sa incheie protocolul cu dumneavoastra? Aveti restante, penalizari, litigii peste care nu se poate trece usor?