avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

vreau sa stiu daca acum pe contractul individual de munca se mai pune stampila de la ITM? care sunt pasii pe care ii urmeaza angajatorul pentru a angaja o persoana si cum poate verifica angajatul daca e salariat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 20 Martie 2011
1. Incepand cu 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la ITM niciun c.i.m.

2. Angajarea se face ca si pana acum , cu diferenta ca c.i.m. se va incheia un dublu exemplar, cate unul la fiecare parte.
Acesta se va transmite prin REVISAL cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii
activității de către salariat.

3. Angajatul poate verifica : fie solicitand angajatorului sa i se elibereze o copie certificata ale paginii/paginilor din registrul electronic, care cuprinde/cuprind inscrierile referitoare la persoana sa, fie prinr-o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnez cim, vreau sa stiu termenul limita cand angajatorul este obligat sa-l inregistreze larafabian larafabian dupa ce semnam cim, care este termenul de depunere de catre angajator al acestuia la itm? (vezi toată discuția)
Contract individual de munca inregistrat la itm ?!?! vio_r vio_r Buna seara ! Am si eu o nelumurire in legatura cu contractul individual de munca. Sunt in postura unui nou angajat si as dori sa stiu care sunt noile ... (vezi toată discuția)
Procedura incheiere contract de munca lemonik lemonik Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine care este in prezent procedura incheierii contractului de munca ? Adica, CM, in cele 3 exemplare, se mai ... (vezi toată discuția)