avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca inregistrat la itm ?!?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca inregistrat la itm ?!?!

Buna seara !

Am si eu o nelumurire in legatura cu contractul individual de munca. Sunt in postura unui nou angajat si as dori sa stiu care sunt noile proceduri. Se mai fac carti de munca ?? pentru ca la fostul loc de munca mi sa motivat ca in perioda (2008) in care m.am angajat nu se mai gaseau si fizic cartea nu exista; pentru vechimea in munca avand o declaratie in acest sens de la itm. Contractele individuale nu mai trebuiesc inregistrate la itm ??? pentru ca cel pe care mi l.au redactat pt a fi semnat nu are nici un numar de inregistrare sau o stampila de la itm.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 20 Aprilie 2011
Nu se mai opereaza in cartile de munca incepand cu data de 01.01.2011. Pentru perioada anterioara acestei date, trebuie sa detineti cel putin adeverinta vizata de itm.
Nu se mai inregistreaza contractele de munca la itm, daca vreti sa fiti convins ca v-a inregistrat cim, cereti o adeverinta sau o copie a Revisal.
1. Inceand cu 01.01.2011 nu se mai opereaza in carnetele de munca si nici nu se mai inregistreaza la ITM c.i.m.

2. C.i.m. incheiate incepand cu aceasta data trebuie sa aiba numar intern de inregistrare dat de catre angajator. Acestea se inregistreaza si se transmit prin REVISAL.
Daca doriti sa verificati inregistrarea c.i.m. in REVISAL solicitati angajatorului sa va dea o copie certificata de reprezentantul legal al acestuia sau de persoana împuternicită de angajator pentru conformitate cu originalul, ale paginii/paginilor din registrul electronic, care cuprinde/cuprind înscrierile referitoare la persoana dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca ContSters71676 ContSters71676 Buna ziua.As dori sa stiu cum pot sa aflu daca contractul de munca pe care il am este inregistrat la ITM,daca atunci cand l-am semnat nu avea nici un numar de ... (vezi toată discuția)
Contract neinregistrat itm Electrojazz88 Electrojazz88 Buna ziua! M-am angajat acum 3 luni ca operator call-center si am semnat un contract la angajare! Recent am verificat la ITM, iar contractul meu nu este ... (vezi toată discuția)
Procedura incheiere contract de munca lemonik lemonik Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine care este in prezent procedura incheierii contractului de munca ? Adica, CM, in cele 3 exemplare, se mai ... (vezi toată discuția)