avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Conventii civile încheiate de institutii publice ºi ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Conventii civile încheiate de institutii publice ºi pensionari

Pensionarii care provin din sistemul public,respectiv au ieşit la pensie pentru limită de vărstă dintr-o instituţie publică,mai pot lucra pentru aceiaşi instituţie pe bază de convenţie civilă?Ce contribuţii se reţin şi ce obligaţii de plată revin instituţiei în cazul în care este nevoită să încheie asemenea convenţii?Mulţumesc pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Olteanu Cornelia , utilizator 13:38, 21 Martie 2011
Da, pot incheia conventii civile. Atentie daca este contract civil independent sau dependent . Vezi OUG 82/septembie 2010. Daca este independent, se opreste CAS ;sanatate,impozit somaj nu se opreste pt. ca este pensionar. Daca activitatea este reconsiderata ca fiind dependenta ,toate contributiile si pentru angajat si pentru angajator se calculeaza si se vireaza ca pentru salariatii cu contract de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere din venit la sursa e_florin e_florin Buna ziua, as dori sa stiu daca in calitate de persoana fizica avand un contract de colaborare cu o persoana juridica si care i-mi opreste 16% (retineri la ... (vezi toată discuția)
Conventii civile mihaelahory mihaelahory In cazul realizarii de venituri rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor încheiate potrivit Codului ... (vezi toată discuția)
Pfa activitate dependenta MISKA5 MISKA5 Buna dimineata. OUG 82 art.I punct 2.1 spune:Orice activitate poate fi reconsiderata dependenta daca indeplineste cel putin unul din urmatoarele ... (vezi toată discuția)