buna ziua. cand pot reintra in posesia permisului de conducere si daca mai e nevoie sa dau examen auto. Ce perioda de timp imi va apare pedeapsa in cazierul judiciar? va multumesc.
:foottap::rtfm:
Care permis? La amenda penala , ca si la o pedeapsa cu suspendare sau cu executare ,permisul de conducere se ANULEAZA ,urmand ca dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti sa poti da din nou de permis dupa ce in prealabil ai urmat cursurile unei scoli de soferi! <doar legislatie>
Doi ani.Asta este perioada in care amenda iti va aparea in cazier.
Daca ati fost condamnat printr-o hotararea judecatoreasca definitiva pentru savarsirea infractiunii prev. de art.87 al.1 din Oug 195/2002 la o amenda penala ( desi nu mi-e clar cum instanta poate aplica amenda penala in conditiile in care textul de lege prevede sanctionarea infractiunii cu inchisoare intre 1-5 ani fara alternativa amenzii penale), termenul dupa care va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii permisului de conducere , este de 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale- deci de la data achitarii amenzii aplicate..
Permisul dvs. a fost anulat deci va trebui sa sustineti din nou examenul in vederea obtinerii permisului de conducere.
Pedeapsa aplicata va apare in cazier timp de 3 ani de al data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, iar daca in decursul celor 3 ani nu veti mai savarsi o alta infractiune, veti fi reabilitat de drept.
Baut la volan
irodbogdan
Am facut o prostie ....m am urcat baut la volan mai exact 0,78 alcool in aerul expirat iar la sange astept rezultatele ....banuiesc ca o sa fie de 1,5 alcool ... (vezi toată discuția)