avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda penala art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002, cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda penala art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002, cu aplic. art. 320, alin. 7 C.p.p., art. 74, alin. 1, lit. a) si art. 76, alin. 1, lit. e) C.p.

buna ziua. cand pot reintra in posesia permisului de conducere si daca mai e nevoie sa dau examen auto. Ce perioda de timp imi va apare pedeapsa in cazierul judiciar? va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
jaleaflorin0_IL, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:41, 25 Martie 2011
:foottap::rtfm:
Care permis? La amenda penala , ca si la o pedeapsa cu suspendare sau cu executare ,permisul de conducere se ANULEAZA ,urmand ca dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti sa poti da din nou de permis dupa ce in prealabil ai urmat cursurile unei scoli de soferi! <doar legislatie>
Doi ani.Asta este perioada in care amenda iti va aparea in cazier.

daca nu va suparati as mai vrea si alte pareri.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
jaleaflorin0_IL, utilizator
Daca ati fost condamnat printr-o hotararea judecatoreasca definitiva pentru savarsirea infractiunii prev. de art.87 al.1 din Oug 195/2002 la o amenda penala ( desi nu mi-e clar cum instanta poate aplica amenda penala in conditiile in care textul de lege prevede sanctionarea infractiunii cu inchisoare intre 1-5 ani fara alternativa amenzii penale), termenul dupa care va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii permisului de conducere , este de 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii penale- deci de la data achitarii amenzii aplicate..
Permisul dvs. a fost anulat deci va trebui sa sustineti din nou examenul in vederea obtinerii permisului de conducere.
Pedeapsa aplicata va apare in cazier timp de 3 ani de al data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, iar daca in decursul celor 3 ani nu veti mai savarsi o alta infractiune, veti fi reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal cu suspendare octapesik octapesik Daca un conducator auto este detectat cu alcoolemie in sange in valoare de 1.85,ce i se intampla in cazul in care primeste dosar penal cu suspendare? (vezi toată discuția)
Baut la volan irodbogdan irodbogdan Am facut o prostie ....m am urcat baut la volan mai exact 0,78 alcool in aerul expirat iar la sange astept rezultatele ....banuiesc ca o sa fie de 1,5 alcool ... (vezi toată discuția)
Obtinere permis de conducere moritsu moritsu Buna ziua ! Am fost condamnat cu 6 luni inchisoare cu suspendare, fara spor de pedeapsa si cu 2 ani termen de incercare pentru conducerea unui autovehicul pe ... (vezi toată discuția)