avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cercetarea penala, testul poligraf?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cercetarea penala, testul poligraf?

buna ziua,
cu permisiunea dvs am mai pus aceasta intrebaresi in alt subiect dar o sa o reiau-cunoaste cineva in ce conditii se poate cere acest test in cazul anchetelor la urmarirea penaa daca faptuitorul nu recunoaste fapta..iar martorilor le este teama sa declare imprejurarile faptei?dar in cazul martorilor se poate utiliza?multumesc
Cel mai recent răspuns: marcone1987 , utilizator 14:57, 20 Martie 2011
Se poate administra si acest test poligraf, numai ca acest test nu este proba in instanta.
in legislatia romana, poligraful NU este proba.
totusi, unele instante/parchete accepta o atare "proba", daca ea imbraca forma unei "constatari tehnico - stiintifice".
asadar, cereti organului judiciar sa efectueze o constatare tehnico - stiintifica, avand ca obiect testarea cu poligraful. poate vi se accepta cererea ...
daca faptuitorul nu recunoaste fapta poate fi dus la testul poligraf.si martorii si chiar persoana vatamata poate fi dusa la testul poligraf.Se cere insa acordul acestora.Nimeni nu poate fi dus la poligraf impotriva vointei acestuia.de exemplu o conditie este aceea ca persoana supusa acestiu test sa nu sufere de boli cardio-vasculare.In concluzie nu are nici un fel de relevanta daca faptuitorul nu recunoaste fapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie certificat medical care contraindica testul poligraf maiincolo maiincolo Menajera care mi-a furat din casa toate bijuteriile de aur (o valoare foarte mare) incearca sa se eschiveze de la testul poligraf prin depunerea unui ... (vezi toată discuția)
Acuzatie de furt fara a exista probe mariuss.i mariuss.i Daca impotriva unei persoane se depune o plangere penala sub acuzatia de furt de sub acelasi acoperis,fara insa a avea probe incriminatoare, ci doar in baza ... (vezi toată discuția)
Intrebare ... un rasp v-as ruga mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro [/b]Am mai vb despre cazul acesta: in timp ce ma deplasam spre casa impreuna cu mama, sora si inca o cunostinta, am fost urmarite si asteptate la loc in care ... (vezi toată discuția)