avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca de 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca de 4 ore

daca am contractul de 4 ore pot pleca fara preaviz daca nu cate zile trebuie sa scriu pe cererea de demisie.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: L.Marian , utilizator 16:35, 22 Martie 2011
15 zile,presupun ca asa aveti mentionat si in contractul de munca.
L.Marian a scris:

daca am contractul de 4 ore pot pleca fara preaviz daca nu cate zile trebuie sa scriu pe cererea de demisie.Va multumesc.

Se poate pleca fara preaviz in urmatoarele conditii:
- art.55 lit.b C.mun. - incetarea raportului de munca cu acordul partilor
- art.79 alin.8 C.mun. - Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
- art.79 alin.7 c.umn. - angajatorul renunta in totalitate la termenul de preaviz.

Termenul de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice.
va multumesc pentru raspuns si mai am o intrebare daca sunt dat afara de 4 luni cum pot sa iau cartea de munca in conditiile in care patronul nu vrea sa mio dea din diverse motive cum ar fi ca as avea datorii la el ceea ce nu este adevarat.
Faceti o sesizare la ITM si/sau promovati o actiune in instanta impotriva angajatorului.
Multumesc frumos dar cu ce bani sa promovez o actiune ??? Voi face o sesizare la ITM.

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz kinga23 kinga23 Buna...am o problema si as vrea daca se poate sa imi dati cateva raspunsuri care sa ma lamureasca.. Vreau sa-mi spuneti daca se poate cumva sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie urgenta. ContSters148943 ContSters148943 Buna ziua As dori sa stiu care este formularea unei cereri de demisie pentru urmatoarea situatie: De citiva ani de cind lucrez la actualul loc de munca am ... (vezi toată discuția)
Prostia omeneasca intro firma Cristina_betty Cristina_betty AM SCRIS ACUM CATEVA SAPTAMANI DESPRE CUM SE FACE O CERERE DE DEMISIE CU CONCEDIU COMPENSAT.DUPA 3 SAPTAMANI MA SUNA FIRMA RESPECTIVA SI-MI SPUNE CA CEREREA NU ... (vezi toată discuția)