avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Maxim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Maxim

Care este numarul (maxim?!) de contracte de munca ce pot fi incheiate pe numele unei persoane?
Potrivit actualului Cod ...'' durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
De asemenea, conform art.112 din acelasi act normativ durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.''
Mai precis va supun atentiei urmatoarea situatie des intalnita in practica...
Firma ''a'' srl este obligat prin lege sa aiba cel putin doua persoane cu norma intreaga(8 ore zilnic), dar, din lipsa de comenzi, plateste la numar de ore realizate efectiv...3 pe zi
Firma ''b'' srl, cu acelasi obiect de activitate, deci obligata sa aiba tot minim doi salariati cu norma intreaga, are angajati tocmai pe cei doi de la firma ''a'' srl, si tot cu 8 ore/zi.
Firma ''c'' srl la fel...
Per total niciun salariat nu aduna 8 ore/zi.
Nu pun la socotela faptul ca angajatorul nu declara numarul real de ore la ITM/CAS/ANAF etc.
E cumva vorba de evaziune fiscala?...sau doar de prostia/necunoasterea legilor in ceea ce priveste angajatul?#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 21 Martie 2011
1. Nu exista nicio reglementare prin care un angajator sa aiba minim 2 salariati.

2. Potrivit actualelor reglementari, nu exista niciun text de lege care sa prevada numarul maxim de c.i.m. care se pot incheia de o persona fizica.
Din nefericire va contrazic...observati, va rog, prevederile OMTI 1019/2009...daca doresti/poti/esti in stare/ai experienta...tre' sa ai 3(trei!!!)salariati cu NORMA INTREAGA!...desi, din data de 15.12.2010, exista o hotarare definitiva a ICCJ a minunate noastre patrii-RSR-care amendeaza cele scrise mai sus...deh!...''romania, plai de dor, tara de balada''...cu r mic!
Deci?
xprim a scris:

Din nefericire va contrazic...observati, va rog, prevederile OMTI 1019/2009...daca doresti/poti/esti in stare/ai experienta...tre' sa ai 3(trei!!!)salariati cu NORMA INTREAGA!...desi, din data de 15.12.2010, exista o hotarare definitiva a ICCJ a minunate noastre patrii-RSR-care amendeaza cele scrise mai sus...deh!...''romania, plai de dor, tara de balada''...cu r mic!
Deci?


Acest Ordin se refera la autorizarea scolilor de conducatori auto, ceea ce nu inseamna ca este valabil pentru toti angajatorii.
Asa, si?...cum ramane cu...
''1. Nu exista nicio reglementare prin care un angajator sa aiba minim 2 salariati.''?

Sa inteleg ca Ion, Vasile, Gheorghe pot fi angajati la trei firme diferite cu trei cim-uri a cate 8 ore fiecare?(doar nu sunteti actionar la vreo scoala de soferi prin Bucuresti ori membru in Comisia de dialog social de la MT?).

Poate un specialist sa ma lamureasca, vreun temei legal?

Multumesc anticipat!
Art. 35(1) C.mun. , orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.
Textul de lege nu limiteaza numarul de c.i.m. pe care le poate incheia un salariat.

Acel Ordin este o exceptie de la aceasta regula ... exceptie care se aplica numai pentru autorizarea Scolilor Auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat dar si pfa - nr ore de lucru chris1975 chris1975 Sunt angajat cu norma intreaga pe perioada nedeterminata ca sofer.Dupa cele 8 ore sunt si instructor auto autorizat PFA. Vreau sa stiu cate ore am voie sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua vio.micle vio.micle Este legal ca prin un Ordin Ministerul Transportului sa impună angajarea unei persoane cu contract de munca obligatoriu de 8 ore zilnic in speta OMTI nr. ... (vezi toată discuția)
Norma intreaga la 2 locuri de munca diferite. dmradu dmradu Cineva m-a rugat sa pun o intrebare referitor la cazul sau concret si anume: persoana respectiva este profesor discipline tehnologice si de legislatie rutiera ... (vezi toată discuția)