avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua

Este legal ca prin un Ordin Ministerul Transportului sa impună angajarea unei persoane cu contract de munca obligatoriu de 8 ore zilnic in speta OMTI nr. 1019/2009 pentru aprobarea Metodologiei privind atestarea instructorilor de pregătire practică si a profesorilor de legislatie
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 10:41, 11 Februarie 2010
Nu este nimic ilegal in acest fapt.
Nu se incalca nici un drept. Durata de lucru de 8 ore/zi este programul de lucru legal in Romania (cu exceptia contractelor cu timp partial).

Altfel, orice angajat din Romania nu poate lucra pe un contract mai mult de 8 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un ordin poate abroga o lege? vio.micle vio.micle Va rog sa-mi spuneţi daca un ordin a unui ministru abroga o lege . In speta Ordinul OMTI nr. 1019/2009 iar cei din cadru ARR refuza sa mai elibereze ... (vezi toată discuția)
Norma intreaga la 2 locuri de munca diferite. dmradu dmradu Cineva m-a rugat sa pun o intrebare referitor la cazul sau concret si anume: persoana respectiva este profesor discipline tehnologice si de legislatie rutiera ... (vezi toată discuția)
Angajat dar si pfa - nr ore de lucru chris1975 chris1975 Sunt angajat cu norma intreaga pe perioada nedeterminata ca sofer.Dupa cele 8 ore sunt si instructor auto autorizat PFA. Vreau sa stiu cate ore am voie sa ... (vezi toată discuția)