avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Un ordin poate abroga o lege?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Un ordin poate abroga o lege?

Va rog sa-mi spuneţi daca un ordin a unui ministru abroga o lege .
In speta Ordinul OMTI nr. 1019/2009 iar cei din cadru ARR refuza sa mai elibereze atestat conform OUG195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice , in care se prevede ca agenţi de Poliţie rutiera pot fi atestati ca instructori auto daca au activat mai mult de 10 ani in cadrul Poliţiei Rutiere , motivînd ca nu îndeplinesc condiţiile Ordinul OMTI nr. 1019/2009 Astep un răspuns, va mulţumesc .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:36, 24 Ianuarie 2010
Ordinul nu poate abroga niciodata o lege.
Ordinul se da in aplicarea legii.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu se poate asa ceva,dupa opinia mea.
Cred ca trebuie sa contestati masura luata in contencios.
Un ordin nu abroga o lege. Atacati in contencios ordinul mentionat
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
Stimate domn, la ce lege va referiti? Prin Ordinul nr. 1.019/2009 pentru aprobarea Metodologiei privind atestarea instructorilor de pregătire practică şi a profesorilor de legislaţie rutieră, a Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto, a Metodologiei privind autorizarea instructorilor de pregătire practică, a Programei de şcolarizare şi a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică în vederea obţinerii permisului de conducere, a fost abrogat Ordinul nr. 1.856/2006.

Art. 7 - Ordinul nr. 1.019/2009
Direcţia transport rutier din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi Autoritatea Rutieră Română - A.R.R. vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
Art. 8 - Ordinul nr. 1.019/2009
Pe data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 1.856/2006 pentru aprobarea Părţii I "Normele de autorizare a şcolilor de conducători auto" din Normele de autorizare a funcţionării centrelor de pregătire a personalului din domeniul transporturilor rutiere, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 887 din 31 octombrie 2006, cu modificările ulterioare.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Deci, un ordin a abrogat un alt ordin.
Asa ceva se poate si este legal.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma intreaga la 2 locuri de munca diferite. dmradu dmradu Cineva m-a rugat sa pun o intrebare referitor la cazul sau concret si anume: persoana respectiva este profesor discipline tehnologice si de legislatie rutiera ... (vezi toată discuția)
O lege care nu are norme de aplicare este in vigoare? mihaela.mihai15 mihaela.mihai15 Sper ca postez intrebarea unde trebuie si sper sa primesc raspuns din partea specialistilor. Concret, lucrurile stau asa: OUG 109/2005 privind transporturile ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda dmradu dmradu Vreau sa va prezint urmatoarea situatie: un prieten ce poseda atestat de instructor auto a fost amendat cu suma de 4000 de lei (noi)de catre politia rutiera ... (vezi toată discuția)