Nu vreau sa te sperii,dar nu cred ca ai mari sanse la felul cum se judeca in Romania.
Iti expun cazul meu poate cineva ma va auzi si ma va intelege. In data de 07.10.2010 am intentat divort , dupa 5 ani de casatorie in care violentele fizice si injuriile au existat in permanenta. Mi-am luat copilul in brate de 3 ani si am plecat de frica sa nu ma omoare cand afla ca am bagat divort. Asa imi promisese. la o saptamana am introdus ordonanta presedentiala ptr. evacurarea sotului turbulent si violent si reintegrarea mea in apartamentul proprietate comuna ( 3/4 este al meu restul al lui), reintoarcerea copilului in mediul in care a crescut si a trait. Culmea el mai are un apartament proprietate persoanala dobandit inainte de casatorie unde il tine pe fratele lui fara acte, deci nu statea in chirie ca mine, daca se ducea acolo. Dupa 3 infatisari la judecatorie cu martori, poze cu mine agresata fizic si apeluri la 112, Judecatoria Timisoara mi-a dat castig de cauza Am reusit sa-l evacuez cu executorul in data de 10.12.2010. A facut recurs la Tribunal . Intre timp este pe rol la Judecatorie si dosarul de divort. El a renuntat la copil mi-l lasa spre crestere si educare mie si declara si semneaza in fata judecatorului ca este de acord cu divortul si cu plata pensiei de intretinere ptr. copil. In data de 15.02.2011 avem prima infasitare la Tribunal . El i-a dosarul in amanare pe motiv ca si-a ajungat avocat. Desi era la al 3-lea avocat. In 15.03.2011 se finalizeaza dosarul la Tribunalul Timis si ii da catig de cauza 3 judecatoare ( ATENTIE !!!!!) PE MOTIV CA I SE NEAGA DREPTUL LA PROPRIETATE. Dar in niciun moment nu i s-a negat acest drept. Acest apartament constituie obiectul partajului, iar eu am cerut numai drept de folosinta pana la finalizarea procesului de divort si partaj. Ii da voie tribunalul sa stea cu mine si cu copilul in casa , in conditiile in care mai are un apartament si poate sa stea linistit acolo. Deci la divort semneaza ca nu mai putem convietui impreuna , iar la ordonanta 3 judecatoare spun BA NU PUTETI convietui impreuna. Unde este justitia romana? Unde este protectia mamei si copilului ? Cum sa stai in casa dupa ce ai divortat cu un barbat care te batea numai in cap si nu aveai posibilitatea sa-ti scoti certificat medico-legal ptr.ca in cap nu ai vanatai? Cum sa stai sub acelasi acoperis cu un barbat care a terminat medicina si stia unde sa loveasca? Ma tinea inchisa in casa , dupa ce ma batea , imi lua actele si cheile si imi spunea ca daca o sa chem politia , ce poate sa-i faca decat sa-i dea o amenda ptr. tulburarea linistii publice si apoi eu raman cu el in casa si nu ma gandesc la ce ma asteapta.? Astea erau cuvintele lui . Si asa era ptr. ca politia a spus ca nu se baga ptr. ca are si el drept acolo. Dupa toate probele depuse la dosar Tribunalul Timis i-a dat castig. Cum este posibil asa ceva? Ma vad nevoita sa plec din nou cu copilul in chirie, iar el sa stea singur intr-un apartament cu 3 camere, in conditiile in care mai are unul cu 2 camere si il tine pe fratele sau si pe prietena acestuia asa cum am mai spus fara niciun contract de inchiriere. Cand copilul era in vizita la el intr-o zi i-a spart timpanul copilului incurcand niste picaturi de tuse cu cele de urechi ( avea otita copilul ), curatandu-l dupa incident cu betisoare de adulti in ureche. Ce mai am de spus ......se fac nedreptati in Romania . Nu stiu ce mai este de facut acum.......
Aveti sanse mari, dar faceti-va probe.Depuneti la dosar copia plangerii pe care ati facut-o la politie, cu nr.de inregistrare pe ea, actul de la parchet (rezolutie), chiar daca nu a fost trimis in judecata, important este ca a fost cercetat pt.furt intre soti si aduceti si macar un martor care sa confirme ca este o fire violenta si prejudiciaza prin comportamentul sau drepturile dvs.si ale fetitei la un trai linistit si va pericliteaza siguranta la amandoua.Martorul nu e nevoie sa fi vazut, este suficient sa stie, chiar si de la dvs.ca este violent, ca v-a dat afara, etc.Poate fi martor un vecin, un prieten, dar nu mama dvs.Mult noroc!
Eu am castigat asemenea cauze, chiar nu am avut probleme,Cautati si pe net spete, sunt destule admise.Este vorba in primul rand de interesul si drepturile minorei.
Promovati o cale extraordinara de atac impotriva deciziei tribunalului (contestatie in anulare sau revizuire, dar grabiti-va sa nu iesiti din termen.Luati-va un avolcat bun, care sa gaseasca chichita, nu este posibil asa ceva, daca este cum ati spus, mi se pare mirobolant ce a facut tribunalul respectiv.Daca nu reusiti, mai faceti-va vreo cateva probe in această perioada (pentru luna in curs, martie, spre exemplu, care nu s-a luat in calcul la ordonanta trecuta) si promovati o alta ordonanta, pentru ca prima nu are autoritate de lucru judecat daca au aparut elemente noi (violente fizice si verbale repetate, ce fac imposivbila convietuirea).
Pentru Georgeta Amza.
faceti probe si daca sunt motive il evacuati.eu am avut o speta asemanatoare si am evacuat din domiciliu sotul turbulent
doamna georgeta sa stiti ca va inteleg perfect si numai cine nu a trecut prin asa ceva nu poate crede ca se intampla atatea nedreptati in justitie.
"reintegrarea sotiei si a fiicei in spatiul comun nu este posibila datorita relatiilor extrem de tensionate dintre parti,care ar genera noi conflicte,cu consecinte grave asupra integritatii corporale dar si sanatatii psihice a acestora,iar pe de alta parte,in astfel de conditii,evacuarea paratului ar conduce la o incalcare nejustificata a drepturilor sale locative proprii care decurg din calitatea de proprietar codevalmas".asta a inteles instanta in urma ordonantei,desi la dosar au existat nenumarate certif medicolegale si martori care au sustinut violenta acestuia si amenzi ptr ca nu eram primite in casa.dar instanta a inteles cum a vrut ea..ca eu si fiica mea mergeam acolo doar asa ca sa ne luam hainele si alte lucruri necesare,deoarece nu am luat nimic cand am plecat si de aceea iesea scandal.noi nu puteam intra ptr ca se schimba yala permanent si am plecat ptr ca nu am vrut ca fiica mea sa aiba de suferit mai tarziu din cauza celor intamplate in casa.toate aceste violente au fost demonstrate dupa ce eu am fost nevoita sa plec din casa.(vb de certif medico-legale)..motiv ptr care"nu se confirma un comportament al sotului care sa fi facut imposibila continuarea convietuirii si sa justifice decizia reclamantei de a parasi domiciliul".cu alte cuvinte..femeile care pleaca cu minorii la parinti sa locuiasca intr-o camera ..s-au saturat de bine.sunt foarte putine femei care isi scot certif medico legale in timpul casatoriei,ptr ca de ecle mai multe ori acestea se impaca cu sotii si nu vor sa se stie,incearca sa acopere niste brute,incepand la un mom dat sa crezi ca vina iti apartine tie si sa gasesti scuze agresorului ptr cele intamplate.doamnelor..nu trebuie sa tolerati asa ceva si chiar daca in timpul divortului si al partajului sunteti nedreptatite,bucurati-va ca ati scapat de niste indivizi care nu v-au meritat niciodata si ca linistea copilului dsv este cel mai important lucru.