avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită tert poprit-bun de plata??
Discuție deschisă în Executare silită

tert poprit-bun de plata??

Buna ziua! am o mare problema. Am o societate la care a lucrat numita x. acesteia, urmare neachitarii ratelor unui credit incheiat cufirma y, i s-a pus poprire pe venituri, urmand ca aceste venituri sa fie oprite din fondurile societatii pe care o detin. am invederat la executor faptul ca angajata x are temporar supendat contractul de munca, fiind in concediu de maternitate. problema e ca am facut si contestatie la executare la instanta, contestatie ce mi s-a respins invocandu-se exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a numitei x. asta inseamna ca eu, ca tert poprit, sunt bun de plata pt sumele datorate de angajata mea??
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 10:53, 22 Martie 2011
Aveti obligatia platii, doar daca dvs , ca firma, datorati bani angajatei.
Asa functioneaza institutia tertului poprit. Daca dvs datorati sume de bani salariatei pentru munca prestata, aveti obligatia , in calitate de tert poprit , sa virati o parte din aceste venituri catre creditorul angajatei dvs.
Va invederez faptul ca, creditorul nu va putea fiinta poprirea asupra contului dvs , ca tert poprit, decat daca obtine prin instanta "validarea popririi".
si nu va obtine momentan pt ca dvs. inca nu ii platiti salariul angajatului, contractul fiind suspendat.
Va trebui sa virati 1/3 cand contractul de munca va fi in derulare din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita (poprire salariu) contestata, obligatiile tertului poprit globalremoteservices globalremoteservices Buna ziua Am primit pe numele unuia dintre salariatii nostrii o poprire. Salariatul ne instiinteaza ca debitul fata de creditorul sau ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)
Tert poprit Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am o intrebare referitoare la tertul poprit, eu desfasor o activitate care in anumite situatii necesita incheierea unor contracte de prestari ... (vezi toată discuția)
Notificare tert poprit vs. contract de cesiune creanta Georgelius Georgelius Buna ziua, Va rog ajutati-ma sa lamuresc o dilema. Societatea X primeste o notificare de la un executor judecatoresc, prin care este somata ca, in ... (vezi toată discuția)