avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Statut/act constitutiv?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Statut/act constitutiv?

Pentru infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata si cu 2 asocitati este suficient doar Actul constitutiv al societatii sau este necesar si Statutul societatii?
Cel mai recent răspuns: monica g.f. , utilizator 15:06, 20 Martie 2011
Actul constitutiv este suficient.
Iulian Manea a scris:

Actul constitutiv este suficient.

:O Oy-Gevalt!

Intotdeauna este nevoie de statut iar inscrisul denumit "statut" poate sa cuprinda si mentinui privind vointa a celor care consimt sa constituie societatea - actul constitutiv. Daca asociatul este unic nu se mai face nici un act constitutiv pentru ca nu poti contracta singur. Insa statutul - legea de functionare si organizare a noii societatii comerciale - trebuie sa existe.
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Deci , eu pregatesc un atestat de calificare profesionala .Acest atestat/proiect dupa Argument , la primul capitol are Actul constitutiv al societatii.Imi cer scuze daca nu m- am exprimat corect cand am pus intrebarea in forum .Intrebarea mea este daca este mai corect sa redactez Statutul sau Actul constitutiv ? Nu as vrea sa spuna cei din comisie ca trebuia Statutul iar eu sa am Actul constitutiv.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport natura teren - act constitutiv autentic si la modificare ? ionutanton777ro ionutanton777ro Este vorba despre un SRL deja infiintat. Unul din asociati aduce ca aport un teren. Este clar ca actul modificator, care practic reprezinta un titlu de ... (vezi toată discuția)
Denumire / nume asociatie Adrianro2019 Adrianro2019 Denumire / Nume asociatie Stiti cumva care este procedura de schimbare a numelui unei asociatii ? Este complicata? Merita? Sau e mai usoara infiintarea unei ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv cool123 cool123 va rog sa imi raspundeti si mie la o intrebare. societatile comerciale care au statut sau alta forma de infiintare in baza legii 31/90 ,sunt obligati sa isi ... (vezi toată discuția)