tatal meu a lucrat la CFR si a depus dosarul de pensie in data de 9 martie 1990,decizia a primit-o in data de 20 decembrie 1990 cu o vechime de 32 ani 08 zile incadrat la grupa a3a de munca .anul trecut in septembrie am scos de la CFR ca a lucrat in perioada 01 03 1971 - 01 09 1990 in functia de meserias cale care este incadrata la grupa a I a de munca(in toti acesti ani el a primit pensie calculata la grupa a3 a de munca).am cerut recalculare la casa de pensii Calarasi si nea venit decizia cu pensia foarte putin marita .in urma recalcularii nu a primit din urma decit drepturile pe 4 luni .CUM TREBUIE SA FACEM SA PRIMEASCA TOATE DREPTURILE DIN TOTI ANII DIN URMA .Va rog daca cineva poate sa imi dea un raspuns ce trebuie sa fac.VA MUTUMESC!
Dati mai multe amanunte de la punctele(F) si (G) din ultima decizie de recalculare.
Precizati deasemenea si punctul(D)-Plata drepturilor se va face incepand cu data de ........
Nu exista prevedere legala in baza careia tatal dvs. sa primeasca drepturi de pensie din 1990 pana in prezent. Daca adeverinta a obtinut-o anul trecut, drepturile de pensie recalculate le primeste cu data de 1 a lunii urmatoare depunerii cererii.
Mai mult de atat, nu poate solicita drepturi pentru o perioada de 21 de ani in urma intrucat ar incalca prevederile referitoare la prescriptia exctinctiva, care este de 3 ani in materia asigurarilor sociale.
Recalare pensie
giulvezan
Bună seara O întrebare scurtă.Mult trimbitata recalculare a pensiei pt .grupele de munca 1si2 (specială și deosebita).Am 8ani și 9 luni Gr 2 si24anisi8 ... (vezi toată discuția)