avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce sanse reale am?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce sanse reale am?

Speta mea e urmatoarea: sotul meu a parasit domiciliul conjugal anul trecut in luna februarie. Actiunea de divort am inaintat-o eu in luna iunie, printre altele cerand si pensie alimentara de 1/4 din salar pentru copilul nostru minor( anul acesta copilul a implinit 14 ani).Avocata mea , nu a precizat in acte si in instanta data de la care sa se faca plata pensiei alimentare cuvenite minorului, iar in ianuarie anul acesta, sentinta a fost ca paratul ( fostul sot) este obligat sa plateasca pensie alimentara cu data desfacerii casatoriei , adica luna ianuarie 2008. Mentionez ca in luna ianuarie, inainte de pronuntarea divortului, fostul sot mi-a trimis prin posta ( pentru a face dovada ) o anumita suma de bani care reprezenta ( spune el) pensie alimentara aferenta lunii decembrie.Pentru celelalte luni ( incepand cu luna februarie 2007 fostul sot nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului) .Am facut apel, iar la apel,avocatul lui a adus ca probe, faptul ca mi-a platit aceea suma de bani prin posta, si ca pentru celelalte luni, fostul sot a contribuit partial la cresterea copilului, ceea ce este neadevarat, dar nu ii s-au cerut acte doveditoare, iar decizia instantei a fost ca apelul meu este nefondat. intrebarea mea este mai pot sa merg mai departe in instanta si ce sanse am?
Mici, dar mergeti pana la capat, recursul se solutioneaza in maxim doua termene.
sa inteleg ca avocata mea a gresit de la inceput.?

in urma apelului am fost obligata sa -i platesc fostului sot si suma de 1000 ron.daca merg mai departe, el poate sa imi ceara si mai multi bani? si in loc sa primesc banii cuveniti copilului , sa fiu obligata la plata unei sume si mai mari?

Si daca ,, pierd,, si la al doi-lea termen, se mai poate face ceva?

:offtopic: va rog nu scrieti mesaje consecutiv, puteti edita mesajul anterior. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2008
ContSters20980, utilizator
de regula, instantele acorda pensia de intretinere pentru copil de la data introducerii actiunii, nu de la pronuntare, chiar daca avocatul nu o cere. Firesc, in apel ar fi trebuit sa se corecteze acest aspect. Acum insa, depinde de instanta, de locul unde se judeca cauza, etc. Din pacate, la noi hotararile altor instante nu sunt luate in consideratie, fiecare judecator putand solutiona cauza dupa intima sa convingere.
Daca pierdeti si recursul, nu il mai puteti urmari pentru perioada dinaintea divortului, doar pentru viitor, cand auziti ca are un salariu mai mare, faceti cerere de majorare a pensiei ( si puteti gasi si un avocat de treaba care sa nu va ceara prea multi bani, asta e o cerere simpla, nu este supusa taxei de timbru si sse solutioneaza repede ).
Multumesc pentru raspuns. Referitor la plata celor 100o RON?.............sunt obligata sa-i achit acum? iar daca ,, merg,, mai departe, el poate sa-mi ceara ( in eventualitatea ca pierd din nou) o alta suma si mai mare ( ca si onorariu al avocatei lui)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara MysterB MysterB Doresc sa stiu urmatoarele: Baiatul meu nu se afla in tara iar eu sau actuala lui sotie platim pensia alimentara unei foste sotii cu care acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Negru Negru :help:Va rog foarte mult sa ma ajutati si pe mine cu cateva lamuriri intr-o problema importanta (pentru mine) . hotararea de la jud. sec. 1 din aprilie 2008 ... (vezi toată discuția)
Pot cere in instanta plata pensiei alimentare, eu fiind platitorul? cristibox cristibox Deoarece am divortat la notar avand copil minor,doresc sa se stabileasca prin hotarare judecatoreasca plata pensiei alimentare. La notar am stabilit toate ... (vezi toată discuția)