avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Doresc sa stiu urmatoarele: Baiatul meu nu se afla in tara iar eu sau actuala lui sotie platim pensia alimentara unei foste sotii cu care acesta a fost casatorit in trecut si din care a rezultat un copil.. Sotia lui sau din cand in cand noi platim prin banca cu specificatia ,,pensia alimentara, o suma fostei lui sotii. Doresc sa stiu daca aceasta suma este luata in consideratie in cazul ca se va ajunge la un proces de pensie alimentara.
Cel mai recent răspuns: MysterB , utilizator 11:05, 4 Aprilie 2019
Buna ziua,
Cine si cui plateste pensie alimentara?
Fiti mai clara.
Au fost casatoriti apoi au divortat.....in timpul casatoriei care a durat foarte putin s-a nascut copilul....prin decizia de divort s-au stabilit anumite criterii printre care plata pensiei alimentare. Insa datorita faptului unor marturii mincinoase Tatalui nu i s-a mai dat voie ca sa-si vada copilul. Apoi a urmat o perioada in care tatal nu a mai avut serviciu si nu a avut de unde sa achite suma cuvenita pentru pensia alimentara. De ceva vreme, mai exact din luna ianuarie el a plecat in strainatate si de acolo ne-a rtimis bani ca sa-i depunem in contul pe care fosta sotie l-a deschis pe numele ei la banca, cu specificatia ,,pensie alimentara' . Datorita faptului ca noi nu mai putem depune acesti bani, am decis ca actuala sotie a baiatului nostru sa depuna banii in contul fostei sotii cu aceiasi mentiune de pensie alimentara...
PS. ... Facem acest lucru deoarece fosta sotie a depus plangere la politie pentru neplata pensiei alimentare.. Baiatul meu nefiind in tara eu ca parinte luind legatura cu ea in fata ofiterului de politie la care ea a facut plangerea, sa decis ca eu ca parinte sau actuala sotie a baiatului sa incepem a plati suma cuvenita pentru pensia alimentara, prin banca; Fosta sotie a cceptat aceasta metoda in fata ofiterului de politie si in felul acesta dosarul care urma sa se intenteze a fost anulat. (dosarul penal pentru neplata pensiei alimentare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara giurea marius giurea marius buna seara as dori sa ma lamuriti in aceasta situatie.sunt divortat din 14 aprilie 2010 si nu am platit pana la ora actuala pensie alimentara.deci eu sunt in ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara / hartuire ! androne.gabryela androne.gabryela Buna ziua ! Ma confrunt cu urmatoarea problema: In 2010 divort din care a rezultat si un copil,proces ,stabilirea pensiei alimentare 200 lei ,pana anul ... (vezi toată discuția)