avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara / hartuire !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara / hartuire !

Buna ziua !
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
In 2010 divort din care a rezultat si un copil,proces ,stabilirea pensiei alimentare 200 lei ,pana anul trecut cand a intentat un alt proces pt decaderea din dreptul si marirea alocatiei pe baza salariului minim. In ideea in care nu am mai fost in contact cu fata si cu tot ce are legatura 4 ani de zile ! Tot din cauza mama fetei s.a ajuns la aceasta solutie , din cauza comportamentului scandalagiu . In urma cu 4 ani un alt proces daca ma exprim corect pt neplata pensiei , eu am demonstrat ca s.a platit pensia alimentara ! Nu am luat nicio masura atunci , am zis sa nu ma complic. Iar acum ma lovesc de acelasi lucru ,proces pt neplata , am ultimele 7-8 luni cu suma de 200 lei !!! Dar asta nu este tot , un ofiter de la sectia la care s.a depus plangerea de fosta sotie , sustine ca s.a trimis la adresa din buletin 2 plicuri ce nu au fost ridicate ! Eu nestiind de existenta lor ,logic. Dansul preferand sa se duca sa ameninte la fostul loc de munca al tatalui meu din alt oras ,ca daca nu ma prezint si etc vor primii amenda suma de 1000 lei , ceea ce mi se pare exagerat , tiinand cont ca la telefon stia adresa mea , dar nu s.a prezentat niciun ofiter ,reclamatie !!
Ma gandeam in primul rand daca as putea face o reclamatie sau ceva pt aceasta hartuire ,daca o pot numii asa , si in privinta domnului tinand cont ca sunt oameni in varsta si bolnavi ,cat si a fostei sotii pe simplu fapt ca nu inteleg de ce nu ma lasa ,tinand cont ca platesc pensia , eu avand familia mea si copilul meu cu altcineva !! Va multumesc frumos !
Ajutati.ma va rog !
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2020
androne.gabryela, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:18, 7 Februarie 2020
Nu din divort a rezultat un copil, ci din casatorie.
a intentat un alt proces pt decaderea din dreptul si marirea alocatiei pe baza salariului minim. In ideea in care nu am mai fost in contact cu fata si cu tot ce are legatura 4 ani de zile !

Nu are diin ce drepturi sa va decada si nici calitetea necesara, insa, da, e firesc sa ceara marirea pensiei de intretinere raportat la nivelul actual de salarizare,
Ca nu ati avut legaturi cu copilul, nu are legatura cu pensia, puteati sa faceti ceva in directia asta sau sa renuntati, din pricina mamei sau din alta pricina, cale pe care ati si ales-o.

In urma cu 4 ani un alt proces daca ma exprim corect pt neplata pensiei

Nu stiu la ce proces va referiti.. poate v-a facut plangere penala..
Ce pensie s-a stabilit anunul trecut? sau inca nu ati terminat procesul?

Dar asta nu este tot , un ofiter de la sectia la care s.a depus plangerea de fosta sotie , sustine ca s.a trimis la adresa din buletin 2 plicuri ce nu au fost ridicate ! Eu nestiind de existenta lor ,logic.

De ce e logic? Mie nu mi se pare logic daca aveti o adresa in buletin sa nu stiti de corespondenta dvs..
A, aveti alta adresa in buletin si nu stati acolo ? pai, cine e de vina? ACtualuzati -va datele, puneti macar viza de flotant acolo unde stati, ca asta e obligatia dvs.

Ma gandeam in primul rand daca as putea face o reclamatie sau ceva pt aceasta hartuire ,daca o pot numii asa , si in privinta domnului tinand cont ca sunt oameni in varsta si bolnavi

Daca aveti in acte o adresa reala si nu ati fost citat acolo din rea creinta, da, puteti sa faceti plangere scrisa la comandant, ofiterului sau ce e el, insarcinat cu acea lucrare.

eu avand familia mea si copilul meu cu altcineva !!

Tot copilul dvs e si ala rezultat din.. divort.
Daca platit corect pensia stabilita si mama copilul va face plangeri aiurea, ii puteti face plangere si dvs tot penala pentru denunt calomnios.
1.Am o adresa din buletin fixa ! Acel ofiter care mi.a amenintat parintii stia de adresa mea ,repetand la telefon .
2.Am cerut sa se faca test ADN ,asta vorbit cu mama fetei , din care a rezultat un scandal de proportii si injurii !! Eu afland unele detalii, si nefiind in tara cand s.a nascut si etc.
3. O plangere penala a fost tot pt neplata pensiei alimentare , iar eu am demonstrat cu toate foile pe 1 an de zile ca defapt era platita, lasand in urma restul .
4. Acum la 4 ani acelasi lucru se intampla , pe langa faptul ca nu se tine cont de adresa mea din buletin , se duc sa imi ameninte parintii , si dau vorba prin sat !! Plus ca nu s.a platit pensia. Am trimis prin fax ultimele 6-7 luni pt a demonstra ca s a platit pensia cu suma stabilita de la divort,asteptand sa se termine acel proces de majorare pt a achita cat se cuvine !! Nu ma dau la o parte din a nu platii !!
5. Pe mine ma intereseaza cum o pot oprii pe respectiva doamna ,mama fetei , prin a face plangere penala si sa ma tot hartuiasca , mi se pare ca se merge prea departe ,nefiind vinovat .
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangere penala pentru denunt calomnios mamei, asta ca a facut plangere penala fara sa fie cazul, insa daca va da repetat in judecata nu aveti ca sa ii faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa ion_iliescu ion_iliescu buna.in cazul in care perintele unei fete,ii face plangere iubitului ei,pentru amenintare,fara sa detina nici o proba,si fara sa fi fost amenintat,iar ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara koreh silvia koreh silvia Buna ziua!Numele meu este Koreh silvia Maria si as avea o intrebare si o rugaminte la dumneavoastra.Cu fosul concubin am o fetita de 1 an si 5 luni,in aprilie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor neincasata joannamc joannamc Buna seara. As dori sa ma lamuriti intr-o problema. De 10 luni, tatal plateste pensia alimentara pentru minorull sau, mamei acestuia prin mandat postal., la ... (vezi toată discuția)