buna.in cazul in care perintele unei fete,ii face plangere iubitului ei,pentru amenintare,fara sa detina nici o proba,si fara sa fi fost amenintat,iar ulterior,isi retrage plangerea,pe motiv ca acum se intelege cu baiatul,desii ei nu au discutat,poate intrunii elementele constitutive ale infractiunii de denuntare calomnioasa?
ce ar fi mai bine.sa se mearga pe civil,pentru ca baiatul sa isi recupereze banii cheltuiti cu avocatul,sau pe penal.eu cred ca in penal se va da SUP.din cate stiu eu.voi ce ziceti?
singura solutie este in civil , iar actiunea este una in pretentii.
Deoarece amenintarea , ar fi trebuit sa aibe un temei iar ea nu ar f fost vadit acceptata de catre instanta penala, de cat in cazul in care se ameninta cu comiterea unei infractiuni asupra victimei.
P.S. actiunea in pretentii este de natura a clarifica admisibilitatea recuperarii sumelor investite de catre ''respectivul''doar daca sunt temeinice si exigibile si pot fi dovedite prin orice mijloc de proba....si in acest caz trebuie platita taxa de timbru la valoarea pretentiilor si timbru judiciar, ce sa mai vb. ca este nevoie si de avocat sa va reprezinte....
Sup
nutzzu
Buna ziua.In urma cu aprox 1 an ,o persoana m-a reclamat pt o presupusa fapta de coruptie.Am fost cercetat, si dupa 6 luni solutia a fost NUP -fapta nu ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios?
antofel
Persoanei X i s-a facut plangere la politie de catre persona Y si a fost cercetat su aspectul savasirii infractiunilor de amenintare, insulta si calomnie, ... (vezi toată discuția)
Santajul
ContSters253672
Buna seara,
am cateva curiozitati pentru ca intalnesc versiuni diferite in ceea ce priveste infractiunea de santaj.
1. Raspunderea penala in cazul ... (vezi toată discuția)