avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

:help:Va rog foarte mult sa ma ajutati si pe mine cu cateva lamuriri intr-o problema importanta (pentru mine) . hotararea de la jud. sec. 1 din aprilie 2008 spune ca in urma divortului fostul sot trebuie sa trimita copilului nostru suma de 125 Ron incepand cu data pronuntari . El a facut apel pentru micsorarea pensiei si schimbarea programului de vizita .In ianuarie 2009 I s-a aprobat decat modificarea sumei la 90 Ron restul cererilor fiind respinse . el de cand ar trebui sa trimita pensia alimentara : din aprilie 2008, din ianuarie 2009 sau de cand o sa iasa hotararea definitiva ?? daca ar trebui sa trimita din urma eu cum pot recupera acesti bani cu atat mai mult el intentioneaza sa plece din tara spunand ca nu poate fi obligat sa plateasca si mai ales din urma . Va multumesc anticipat celor care ma pot ajuta cu raspunsul . Flori
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 09:05, 27 Februarie 2009
Sotul datoreaza pensie de intretinere copilului, de la data inscrisa in hotararea de fond ( cea de la Judecatorie), in apel schimbandu-se doar cuantumul acesteia. dar e posibil sa faca si recurs pentru celalalte capete de cerere respinse in apel. Chiar daca, teporetic, hotararea poate fi pusa in executare dupa apel, ea raminand definitiva, din practica, e bine sa asteptati hotararea din recurs ( daca va exercita aceasta ultima cale de atac) si apoi sa sa informati unde lucreaza, investiti hotararea si depuneti o copie la acea institutie. Partea dureroasa incepe in cazul in care el nu lucreaza, pleaca in strainatate si dvs. ii pierdeti urma, situatie in care e imposibil de executat hotararea. Inafara unei plangeri pentru abandon de famillie, daca nu plateste pensia copilului timp de doua luni, cu rea credinta, deocamdata nu sunt alte mijloace de constrangere .
va multumesc foarte mult pt raspuns.am inteles ca nu o sa faca recurs dar dupa cite a facut nimic nu este exclus.oricum celelalte capete iau fost respinse pt ca el in apel se gasise sa ceara alt program de vizita dupa ce ii fusese aprobat cel cerut de el la judecatorie.intradevar partea dureroasa este ca nu are servici ,ca se intretine pe alte cai,ca are destui bani dar din care nu vrea sai dea nimic copilului incercind astfel sal pedepseasca pt ca nu a ales sa stea cu el.dar in cazul in care pleaca si revine peste 3 sau 6 luni eu nu pot face chiar nimic?mentionez ca nu are un domiciliu personal,sta cu chirie dar are masini.si daca nu pleaca cum il fac sa trimita din urma?
La acest moment pensia de intretinere este executorie de drept si se plateste in situatia dvs. de la momentul pronuntarii hotararii fondului.Legalizati hottararea si mergeti la executor pentru a intra in posesia banilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere. ion andrei ion andrei Buna ziua.Am o mare rugaminte la dv.Si va rog sa ma ajutati. Sotia mea a inaintat actiunea de divort la judecatoria sector 1 buc.in care cerea divortul si ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor modificata in recurs (pe motiv de nelegalitate) cum se calculeaza datoria? claudiu-istrate claudiu-istrate Buna ziua, as avea nevoie de un sfat obiectic privitor la situatia in care ma aflu: PREZINT PE SCURT SITUATIA: In apr-2009 s-a pronuntat sentinta de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca -divort ! ion-alin ion-alin In luna iulie a fost data o hotarare judecatoreasca in urma divortului . De atunci sotia mea nu a respectat hotararea judecatoreasca referitoare la capetele de ... (vezi toată discuția)