avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract cu uzufruct pentru bunic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract cu uzufruct pentru bunic

buna seara,
va rog sa ma ajutati cu un sfat. am un act de vanzare-cumparare cu uzufruct pentru bunicul. problema e ca de ceva vreme acestuia nu ii mai convine sa stea cu noi si ne ameninta ba ca pleaca de acasa la azil, ba ca isi ia chirie ca nu ne mai suporta si vrea sa stea singur. noi ne temem ca daca pleaca de buna voie poate sa invoce ca noi l-am dat afara, dar nu e deloc asa, noi nu vrem sa plece, numai ca avem probleme cu el ca mai uita gazele , apa si luminile si cand ii facem observatie se supara rau si zice ca vrea sa stea singur. poate cumva sa sparga acel act? sau daca pleaca va putea sa minta ca l-am dat noi afara si nu mai stim cum e bine sa procedam ca e dificil cu el, nu e foarte batran dar s-a mai ramolit. va rugam, un sfat daca ne puteti da
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:15, 21 Martie 2011
Parerea mea este ca, daca nu aveti un contract de intretinere cu el, nu prea mai are ce sa faca decat sa accepte contractul de vanzare cumparare. Din cate stiu, acest contract va da dreptul de proprietate, cu tot ce implica ea, respectiv plata impozitelor, taxelor, asigurarilor, etc. Uzufructul ii da dreptul bunicului sa foloseasca proprietatea , in cazul acesta, a dumneavoastra. Daca pleaca de acasa la azil asta este. Bine ar fi sa va purtati frumos cu el, ca este bunic, dar in baza contractului, poate sa faca ce vrea , intrucat proprietatea va apartine.
bine, bine, dar am inteles si din alte cazuri ca singura cale ca bunicul sa anuleze este sa conteste acest drept de uzufruct, iar daca el s-a razgandit si vrea sa stea singur poate sa sparga actul?sau poate sa ne dea pe noi afara?
...daca e singur titular al uzufructului bunicul are dreptul sa stea singur,deci legal are dreptul sa va dea afara din imobil...depinde si ce mai scrie in contract ca daca scrie ca sunteti obligati sa-l intretineti("vanzare cu clauza de intretinere") atunci aveti obligatia sa stati langa el...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara,suntem 2 frati dacă este un contract de vânzare ... Damr Damr Bună seara,suntem 2 frati dacă este un contract de vânzare cumpărare cu clauza de întreținere pt un imobil la unul din noiși duci persoana pe care o ai ... (vezi toată discuția)
Contracte vanzare cumparare ocineanugeorgiana ocineanugeorgiana eu si sotul meu locuim de 10 ani cu bunica lui care i a facu contract de vanzare cumparare acum 12 ani in care se specifica care drept de uzufruct viager atat ... (vezi toată discuția)
Lămuriri pentru contract vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere făcut cu bunica: o putem duce la un centru de îngrijire vârstnici dacă unul dintre copiii ei nu este de acord? iandar iandar Buna seara as dori si eu o informatie.In anul 2000 ieu si sotia mea am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre noi si bunica ... (vezi toată discuția)