avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte mostenire

Buna seara ,
am rugamitea daca se poate sa ma ajutati cu cateva informatii in urmatoarea problema :
bunicul meu doreste sa-mi treaca casa si pamantul de la camp pe numele meu(bunica decedata,ambii copii ai bunicului decedati)tin sa precizez ca exista nepoti eu fiind unul dintre ei.Inrebarea mea este :-poate bunicul sa-mi faca act de vanzare -cumparare fara consimtamantul celorlalti nepoti?
Daca da, ce acte sunt necesare si daca nu cum trebuie procedat.
Multumesc !
Cu stima ,
Maria
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:25, 20 Martie 2011
Daca imobilele (casa si pamant) sunt bunuri dobandite de bunicul impreuna cu bunica, trebuie sa dezbateti mai intai succesiunea bunicii, unde veti veni ca mostenitori bunicul (sot supravietuitor) si nepotii (descendenti de gradul II) - inteleg ca nu mai sunt copii ci doar nepoti (copiii copiilor).Daca toti cedeaza la dreptul lor in favoarea dvs., este foarte bine. Daca nu, incercati sa luati bunurile (casa si teren) in natura, dvs.si bunicul si sa-i despagubiti cu sulta pe ceilalti nepoti. Dupa asta, bunicul va putea sa va faca acte pe partea lui (donatie sau vanzare-cumparare, ce doreste), partea lui fiind jumatate din toata averea, plus partea moastenita de la sotia sa.La acest moment, daca nu s-a dezbatut succesiunea bunicii, nu poate sa va faca acte decat pe partea lui.
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
dandanaua, utilizator
Va multumesc pentru raspuns,si as mai avea o intrebare : daca toti nepotii sunt deacord sa mi se treaca casa si terenul pe numele meu mai este necesara sucesiunea bunicii?
Cu stima ,
Maria
Da, in masura in care vorbim de bunuri dobandite de bunic si bunica in timpul casatoriei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Act de donatie sau contract de v-c? mos_ene mos_ene salutare la toata lumea am si eu mai multe nelamuriri si va rog daca putezi sa ma elucidatzi si pe mine:sa incepem cu inceputul(bunicul meu a murit in 1997 ... (vezi toată discuția)
Parcela pamant Bogdanstefan1985 Bogdanstefan1985 Buna ziua...Sunt interesat de o lamurire in privinta cu o bucata de pamant. Exista 4 frati si mama lor.....cum trebuie sa se procedeze pentru ca unul din ... (vezi toată discuția)