Buna seara ,
am rugamitea daca se poate sa ma ajutati cu cateva informatii in urmatoarea problema :
bunicul meu doreste sa-mi treaca casa si pamantul de la camp pe numele meu(bunica decedata,ambii copii ai bunicului decedati)tin sa precizez ca exista nepoti eu fiind unul dintre ei.Inrebarea mea este :-poate bunicul sa-mi faca act de vanzare -cumparare fara consimtamantul celorlalti nepoti?
Daca da, ce acte sunt necesare si daca nu cum trebuie procedat.
Multumesc !
Cu stima ,
Maria
Daca imobilele (casa si pamant) sunt bunuri dobandite de bunicul impreuna cu bunica, trebuie sa dezbateti mai intai succesiunea bunicii, unde veti veni ca mostenitori bunicul (sot supravietuitor) si nepotii (descendenti de gradul II) - inteleg ca nu mai sunt copii ci doar nepoti (copiii copiilor).Daca toti cedeaza la dreptul lor in favoarea dvs., este foarte bine. Daca nu, incercati sa luati bunurile (casa si teren) in natura, dvs.si bunicul si sa-i despagubiti cu sulta pe ceilalti nepoti. Dupa asta, bunicul va putea sa va faca acte pe partea lui (donatie sau vanzare-cumparare, ce doreste), partea lui fiind jumatate din toata averea, plus partea moastenita de la sotia sa.La acest moment, daca nu s-a dezbatut succesiunea bunicii, nu poate sa va faca acte decat pe partea lui.
Va multumesc pentru raspuns,si as mai avea o intrebare : daca toti nepotii sunt deacord sa mi se treaca casa si terenul pe numele meu mai este necesara sucesiunea bunicii?
Cu stima ,
Maria